Goede doelen wereld
Image default
Woningen

Zelf je huis verkopen in Veldhoven Helmond, of via de makelaar?

Zelf je huis verkopen in Helmond of Veldhoven, of toch maar een makelaar inschakelen? Een dilemma waar woningeigenaren soms voor komen te staan. De reden is vrijwel altijd een economische afweging; aan zelf je woning verkopen zijn immers geen kosten verbonden. En een makelaar? Dat kost je al snel enkele duizenden euro’s. Waar doe je dus verstandig aan?

Makelaar in de arm nemen?

Wanneer de afweging wordt genomen op basis van verkoopkosten lijkt de keuze eenvoudig; zelf verkopen is voordeliger. Maar dan komt het volgende interessante gegeven: haal je alles uit de verkoop wat er in zit? Weet je wel alle potentiële kopers te bereiken en wek je vertrouwen bij hen? Een makelaar weet een grote doelgroep te bereiken, zeker in dichtbevolkte gebieden en plaatsen rond Eindhoven.

Makelaar betaalt zich terug

 

De meeste woningeigenaren merken al snel dat de investering in een makelaar zich al snel terugbetaald in de vorm van een betere verkoopprijs van de woning. Woningen krijgen landelijk aandacht doordat zij ook nog eens op Funda.nl vermeld worden via de makelaar.

Tijden op de woningmarkt veranderen in een rap tempo. Met de historisch lage hypotheekrente van het afgelopen jaar konden kopers zich ineens grotere hypotheken veroorloven. Dit bracht natuurlijk een prijsstijging met zich mee van woningen. Nu de hypotheekrente in rap tempo is gestegen kan de potentiële koper zich een steeds kleinere hypotheek veroorloven en vallen veel woningen af, die een half jaar geleden nog betaalbaar waren. Men moet immers de maandlasten kunnen blijven opbrengen. 

Huizenprijzen zijn hierdoor momenteel aan het dalen. Woningeigenaren zullen wel moeten nu de koper zich minder kan veroorloven. Een goede makelaar speelt hierop in en zal zoveel mogelijk het uiterste uit de woningverkopen weten te halen voor de klant, ondanks de veranderde huizenmarkt. 

Woning verkopen omgeving Eindhoven via Broekx makelaars

Wil je jouw woning verkopen rondom of in Eindhoven? Neem dan lokale makelaar Broekx in de arm, zodat je het alleruiterste uit jouw woningverkoop haalt. Makelaar Broekx kent als geen ander de lokale woningmarkt en weet waar jouw kansen liggen. 

https://www.broekx.nl/