Goede doelen wereld
Image default
Woningen

Zo vaak moet je binnen en buiten (laten) schilderen

Goed onderhoud van de woning is onmisbaar. Hiermee zorg je niet alleen voor een mooie uitstraling, ook verhoogt dit het woongenot. Bij onderhoud hoort ook schilderwerk, zowel binnen als buiten. Hoe vaak moet je binnen schilderen en kun je buiten schilderen zelf doen? Belangrijke vragen waar een vakbekwame schilder uit Amsterdam antwoord op geeft.

Schilderwerk binnenshuis

Onder schilderwerk binnenshuis wordt best veel verstaan. In ieder geval houten kozijnen, die krijgen vaak met vocht te maken. Daarnaast moet je aan schilderwerk binnenshuis aan muren en plafonds, trapleuningen, balustrade, plinten of andere zaken denken.

Hoe vaak moet je binnen schilderen? Schildersbedrijf Amsterdam adviseert om de woning om de 7-8 jaar van nieuw schilderwerk te voorzien. Bij intensieve bewoning kan dit ook om de 5-7 jaar zijn, terwijl in andere woningen alles veel langer mooi blijft.

Een en ander hangt ook van het aantal laklagen en de kwaliteit van de verf. Heb je geen zin om elke vijf jaar binnenshuis te (laten) schilderen, kies dan voor de beste kwaliteit verf of lak. Denk ook eens over het kleurgebruik na. Felle of opvallende kleuren lijkt op het eerste oog een goed idee maar na een aantal jaar ben je het misschien wel moe. Zonde wanneer je vroegtijdig aan het schilderen moet gaan.

Hoe vaak moet je buiten schilderen?

Buiten is alles onderhevig aan verschillende weersinvloeden. Regen, vrieskou of zonlicht, het heeft zo zijn invloed op het schilderwerk. De locatie speelt hier een grote rol in. Zo zal het schilderwerk van een vrijstaande woning in een landelijke omgeving sneller achteruit gaan dan van een rijtjeswoning in de stad.

Gemiddeld moet je om de 5-6 jaar buiten schilderen. Het gaat hier om buitenkozijnen, buitendeuren maar ook een houten erfafscheiding of tuinmeubilair. Heb je houten gevelbekleding, dan heeft dit ook regelmatig onderhoud nodig. Bij houten gevelbekleding is het belangrijk dat je voor het allerbeste onderhoud gaat, dit bespaart een hoop tijd en geld. Je kunt dit zelf doen maar het is wel ontzettend veel werk.

Op tijd een afspraak maken

Let op want veel schildersbedrijven hebben het druk. Heb je bijvoorbeeld een schilder in Amsterdam nodig dan kan de wachttijd, afhankelijk van het seizoen, aardig oplopen. In de winterperiode is de wachttijd een stuk korter. Voordeel hiervan is dat de schilder in de winterperiode (vaak) voordeliger is. Terwijl je midden in de zomervakantie misschien wel het meest betaalt.

De wachttijd van schildersbedrijf Amsterdam varieert van enkele dagen tot enkele weken. In een andere stad of provincie kan dit weer verschillen. Toch mag de wachttijd geen reden zijn om schilderwerk uit te stellen. Een goed schildersbedrijf werkt nauwkeurig, is betaalbaar en houdt ook nog eens rekening met het milieu.

Binnen of buiten schilderen, let op het kleurgebruik

Plan het laten schilderen van de woning zorgvuldig in. Heb je deze klus eerder door het schildersbedrijf van je keuze uit laten voeren dan weet deze ook de RAL kleuren. Hierdoor wordt alles in dezelfde kleur overgeschilderd. Of een andere kleur, dit kan namelijk ook wenselijk zijn.

Ga je zelf aan de slag? Dan is het wel zo praktisch om voortijdig alle materialen te regelen. De juiste kleur verf uitkiezen kan wel een dingetje zijn. Veel mensen gooien oude verfpotten weg waardoor ze de RAL kleur niet meer weten. Je kunt dan een foto van het oude schilderwerk maken en hopen dat de verfwinkel zo dicht mogelijk bij deze kleur uitkomt.

https://wamgroep.nl/schilder-amsterdam

Gerelateerde artikelen

Beveiliging van je huis tegen inbrekers – tips voor inbraakbeveiliging

Een dakdekker is in staat grote problemen te verhelpen.

Je woning verkopen in de Noord-Limburg