Goede doelen wereld
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat is EPD Software?

De zorg is vaak een ingewikkelde zaak, zowel voor patiënten als voor zorgverleners. Alle informatie in dossiers die verzameld, bewaard en gelezen moet worden is doorgaans zeer overweldigend en soms moeilijk bij te benen. Gelukkig is er een software ontwikkeld zie het voor patiënten, zorgverleners en organisaties makkelijker maakt om te gaan met de grootse stroom aan informatie en gegevens, namelijk EPD software. Maar wat doet deze software precies en hoe werkt het?

EPD software ontlast

EPD is een afkorting voor elektronisch patiëntendossier. EPD software is geschikt voor pc’s, laptops, smartphones en tablets. Deze software helpt bij het documenteren en uitwisselen van gegevens. Doordat dit doorgaans een tijdrovende en lastig aspect is van de zorg groeit de wens om digitalisering. Daarom is EPD software ontwikkelt, het beheer van patiëntgegevens wordt op deze manier makkelijker en efficiënter voor zowel de organisatie als de patiënt zelf. Deze software maakt de documentatie en uitwisseling van gegevens binnen vele takken van de gezondheidszorg een stuk makkelijker dit geldt onder andere voor ergotherapeuten, fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ggz-medewerkers, ziekenhuizen en zorginstellingen en logopedisten. 

Hoe werkt het?

EPD software kan op maat ontwikkeld worden voor verschillende zorgorganisaties. Hierbij worden de vele componenten die informatie en gegevens bevatte gekoppeld aan bestaande programma’s. Zo kunnen alle patiëntgegevens bij elkaar gezet worden, kan er toegang worden verleend aan medewerkers, patiënten en externe zorgverleners om dossiers in te zien, kan management-, administratie- en facturatie informatie worden toegevoegd en kan er automatisch alarm worden geslagen bij zorgwekkende situaties.  

Wat zijn de voordelen?

Alles wat over cliënten en patiënten bijgehouden moet worden kan worden verwerkt in een EPD. Hierdoor wordt ook het factureren aan patiënten en zorgverzekeraars een stuk eenvoudiger. Door de software kunnen zorgorganisaties efficiënter werken en gaat er minder tijd verloren aan het zoeken van gegevens en het trekken van conclusies. Ook het risico op het maken van fouten neemt aanzienlijk af. Een voordeel voor de patiënt is dat hij of zij de regie kan krijgen over de eigen zorg, dit heeft tevens een positieve invloed op de binding met de patiënt. Vragenlijsten en oefeningen kunnen bijvoorbeeld geïntegreerd worden in het elektronisch patiëntendossier.    

Schakel een expert in

Elke zorginstelling en organisatie werkt met een andere methode. Daarom dient elke EPD software anders te zijn en moet deze perfect aansluiten bij het karakter van de organisatie of instelling. Daarnaast is het uitermate belangrijk dat de software altijd goed toegankelijk is en optimaal functioneert. Ben jij op zoek naar een specialist op het gebied van EPD software? Neem contact op met Tuuring. 

https://tuuring.com/

Gerelateerde artikelen

Vermijd brandoverslag dankzij deskundig brandpreventie-advies

Bestel een betrouwbaar systeem voor toegangscontrole

Waarom is er zo veel onduidelijkheid over zakelijke leningen in Nederland op dit moment?