Goede doelen wereld
Image default
Cadeau

Deze 3 kenmerken vatten het ideale kerstpakket samen

Elke werknemer wil zijn of haar werkgevers elk jaar met een ideaal kerstpakket verblijden. Dit lijkt een bijzonder lastige taak, want iedere medewerker is anders. De hobby’s en interesses variëren, de verwachtingen zijn anders en de één hecht meer waarde aan de inhoud van het pakket dan de ander. Gelukkig is het niet onmogelijk om een perfect kerstpakket te vinden, zelfs als je met een beperkt budget te maken hebt. Het begint allemaal met het vinden van overeenkomsten die iedereen deelt en vervolgens speel je daarop in. Zorg dat jouw kerstpakketten aan de onderstaande 3 kenmerken voldoen en je slaat de spijker op de kop dit jaar.

 

1.      Het kerstpakket heeft een duidelijke afzender

Eén van de kenmerken die iedereen in je bedrijf gemeen heeft is het bedrijf zelf. Dit gebruik je door een pakket samen te (laten) stellen dat duidelijk van jouw bedrijf afkomstig is. Er zijn verschillende manieren waarop je dat kunt doen. Veel online kerstpakketten winkels hebben bijvoorbeeld pakketten in bepaalde kleuren en jullie huiskleur herkent iedereen. Je kunt het logo van je bedrijf op de verpakking laten drukken. Een duidelijke afzender zorgt voor herkenning, een gevoel van eenheid en trots om voor het bedrijf te werken. Je maakt het kerstpakket er ook unieker mee en laat zien dat het alleen voor jouw medewerkers bestemd is en voor niemand anders.

 

2.      Het bevat een product dat iedereen begrijpt

Een andere overeenkomst die iedereen in je bedrijf deelt is dat jullie hetzelfde doen. Jullie werken allemaal richting hetzelfde doel en dat is het leveren van een bepaalde dienst of product. Ieder kerstpakket bevat een hoofdartikel en een aantal bijproducten die daarbij aansluiten. Kies een artikel dat refereert naar wat jullie doen en dat is iets wat iedereen begrijpt. Produceren jullie groene energie, bijvoorbeeld, dan kun je kiezen voor een ventilator die werkt met een zonnecel. Of als jullie in een kampeerwinkel werken, dan kun je kiezen voor een vuurkorf.

 

3.      Een thema dat een bericht vertelt

Als laatste zijn de prestaties die jullie samen geleverd hebben ook een overeenkomst die jullie delen. Iedereen heeft inzet getoond om deze prestaties te kunnen bereiken en daarvoor wil je waardering laten zien. Als je kiest voor een kerstpakket met een thema, dan is het niet alleen dat je de inzet waardeert, maar ook waarom. Hebben jullie samen een groot Amerikaans contract binnen weten te slepen, dan is het duidelijk waarom je een pakket met een Amerikaans thema gekozen hebt. Hebben jullie een belangrijk duurzaamheidskeurmerk gekregen? Dan is een ecologisch kerstpakket daar duidelijk een verwijzing naar.

 

Koop je pakketten online

Als je je op deze gezamenlijke overeenkomsten richt, dan is de inhoud geen probleem meer. Je vindt een kerstpakket dat iedereen aanspreekt en dat iedereen begrijpt. Dit ideale pakket vind je vast in het grote assortiment van een webwinkel. Het enige wat je nu nog moet doen is je bestelling plaatsen en dit jaar kan jullie kerst niet meer stuk. Denk bijvoorbeeld aan een mooi Rituals kerstgeschenk!