Goede doelen wereld
Image default
Cadeau

Het oplossen van ’s werelds grootste Rubik’s Cube duurt zeven en een half uur

Als je je na de nieuwjaarsviering nog steeds een beetje slechter voelt door slijtage, dan hebben we het perfecte langzame tegengif voor je: een video van zeven en een half uur van ’s werelds grootste Rubik’s Cube die wordt opgelost. Dit klinkt misschien een beetje traag, maar houd er rekening mee dat dit een kubus van 17x17x17 is, op bestelling gemaakt door Oskar van Deventer en in totaal 6,69 * 10 ^ 1054 of 66,9 quinquagintatrecentillion verschillende mogelijke posities biedt. (Dat is een 66 met meer dan duizend cijfers erachter.) Er is ook – voor zover we kunnen zien – geen officieel record om er een op te lossen.

“DE 17 BIJ 17 IS NIET ZO HARD, MAAR HET IS ERG, ERG VEROVER.”

Dit stukje stille waanzin wordt je aangeboden door “bochtige puzzelliefhebber” Kenneth Brandon, ook bekend als RedKB, die kijkers informeert: “De manier waarop je een 17 op 17 oplost, is net zoals je een zeven bij zeven zou doen, of een vijf bij vijf. Als je een van die problemen kunt oplossen, is de 17 bij 17 niet zo moeilijk, maar het is heel erg vervelend. “

Brandon zegt dat de “reductiemethode” de beste benadering is – de centra oplossen voordat hij verder gaat naar de randen – die hem de volle zeven en een half uur, verdeeld over vijf dagen, kostte om door de kubus te slijpen. Als de centra eenmaal zijn opgelost, zegt Brandon, “is het net een grote Rubiks kubus, met enorme centra, lange dunne randen en kleine hoeken.” Je kunt een overzicht van zes minuten van de taak bekijken in de video hierboven of de volledige, onbewerkte video hieronder bekijken. “Je moet natuurlijk niet naar het hele ding kijken”, waarschuwt Brandon.

 

rubiks kubus

 

https://breinbrekers.be