Goede doelen wereld
Image default
Dieren

Het beste voor je konijn bij dierenarts Valkenswaard

ijn schattig bolle kopje, dat ontzettend zachte vachtje en dan die kraaloogjes! Je bent helemaal verliefd op je konijntje. En dat is natuurlijk niet zo vreemd, want hij is natuurlijk ook wel erg leuk! En daarom wil je het beste voor je konijn. En dan ben je bij dierenarts Valkenswaard op de juiste plek. Of je konijntje nu gevaccineerd moet worden, gecastreerd of z’n nageltjes geknipt moeten worden: hier krijg je het beste advies voor je kleine vriend

Bij dierenarts Valkenswaard je konijn laten vaccineren

Ieder jaar moet het opnieuw gebeuren: vaccineren. Dit is erg belangrijk! Er heersen namelijk twee zeer gevaarlijke konijnenziektes rond, namelijk Myxomatose en VHS. Deze ziektes kunnen dodelijk zijn en zijn bovendien erg besmettelijk. Daarom is het erg belangrijk dat je je konijn op tijd laat inenten. Dit kan je laten doen bij dierenarts Valkenswaard. Doe dit zeker, want je voorkomt er veel leed mee!

Een gelukkig konijn

Hoe zorg je er voor dat je konijn gelukkig is. Allereest is het belangrijk dat je konijn niet alleen zit. Geef hem of haar dus een vriendje. Het beste is een mannetje en een vrouwtje samen. Vergeet niet om ze te castreren/steriliseren. Ook hier voor kun je terecht bij dierenarts Valkenswaard. Zorg er ook voor dat het hok van je konijnen groot genoeg is. Ze moeten minstens drie sprongen kunnen maken. En tevens moet het hok over een buitenren beschikken. Als je konijn zich ineens laat omvallen in een vreemde houding: heel goed! Dit noemen we een flop en doen alleen gelukkige konijnen. Ook die rare sprongen in de lucht die je soms wel eens ziet is gedrag van een gelukkig konijn. Deze zogenaamde binkies zijn erg leuk om te zien!

https://web-wings.nl/