Goede doelen wereld
Image default
Dieren

Tips voor het voeren van vogels

Tips voor het voeren van vogels

Vogels zijn gek op zaden, Vetbollen en meelwormen. In de bollen zijn ook nog eens verschillende variaties mogelijk. Zo is de ene gevuld met insecten waar vogels eiwitten van krijgen en de andere weer met fruit dat vol zit van mineralen en vitamines. Daarnaast zijn ze ook gek op de zaden en pinda’s die erin zitten. Deze zitten niet alleen vol met gezonde vetten, maar ook met oliën. Ook vogelpindakaas wordt door veel mensen gekocht. Hierin zitten ook vetten en olie en vaak is het een van de goedkopere producten die je in de tuin kunt zetten. Meestal doen vogels hier weken of maanden mee omdat ze niet zoveel ervan nodig hebben. Echter smullen ze er wel van en is het een beetje afhankelijk van hoeveel vogels er bij jou in de tuin komen eten.

Waarom zijn ze zo gek op meelwormen?

Veel mensen gaan ook Meelwormen kopen en dan vooral die in gedroogde vorm. Deze zitten boordevol met eiwitten, een van de belangrijkste voedingsstoffen voor een vogel. Daarnaast is het ook ongeveer 5 weken houdbaar als je het op een donkere plek bewaard. Dit zorgt ervoor dat je ze iedere dag een beetje kunt geven. Ook zit er ruw vet in en veel vezels, zodat de vogels niet zomaar afslanken. Vooral in de winter is dat belangrijk, want dan hebben ze minder insecten voor het grijpen en zijn ze juist afhankelijk van wat wij mensen hen voeren. Het leuke is dat bijna iedere vogelsoort deze snack lekker vindt. Je ziet daarom ook allerlei verschillende vogels in je tuin, of het nu zomer of winter is. Eventueel kun je het ook tussen een zadenmix of ander vogelvoer stoppen zodat ze keuze hebben wat ze willen eten.

Waar kun je het water het beste neerzetten?

Water kun je het beste op de grond zetten, maar als je dat liever niet doet, zorg er dan voor dat de maximale hoogte 5 meter is. Vogels hebben dit namelijk graag op een lage plek omdat ze zichzelf dan ook fatsoenlijk kunnen wassen. Om ze meer grip te geven kun je er wat zand in doen of kleine stenen. Hiermee kunnen ze zichzelf vasthouden en ook alle plekken op het lichaam goed wassen. Gooi ook nooit een bakje te vol met water, want ze willen niet kopje onder. Bovendien houden ze ook van koud water, dus meerdere keren per dag verwisselen of water wat uit de zon staat vinden ze het lekkerste. Vergeet ook niet de wat meer beschutte plekken in de tuin zoals bij bomen en struiken. Ook daar komen vooral de kleine vogels heel graag.

Eiwitten zijn super belangrijk voor vogels

Eiwitten zijn een van de belangrijkste voedingsstoffen voor een vogel. Deze zitten vooral in meelwormen en deze vinden zij dan ook super lekker. Je kunt deze gewoon los op de stoep leggen, maar ook kun je ze in een bakje doen. Eventueel kun je met vogelpindakaas en zaden er ook een kleine of grote taart van maken voor ze. De meelwormen zijn namelijk 5 weken houdbaar en dus een ideale toevoeging op de taart.