Goede doelen wereld
Image default
Dieren

Welk goede doel steun je? En waarom?

Bijna iedereen heeft bepaalde goede doelen of één goed doel dat hij of zij jaarlijks of maandelijks steunt. Goede doelen steunen geeft je een prettig gevoel, dat je iets voor een ander kunt betekenen. De hoofdzaak is uiteraard dat jij er een bepaalde zaak mee steunt. Veel goede doelen zijn afhankelijk van particuliere steun. Zo af en toe is er een inzameling op tv bijvoorbeeld waar ook de Overheid eenmalig een bepaald bedrag aan schenkt. In dat geval gaat het vaak om het bestrijden van honger of een andere ramp.

Goede doelen mogelijkheden

Goede doelen moeten aan de weg blijven timmeren om geld in te zamelen. De namen van de goede doelen moeten met enige regelmaat genoemd worden en er moet bekendheid aan worden gegeven. Ook is het van belang dat het goede doel transparant is en naar buiten treedt met hetgeen zij heeft gedaan met de steun van donateurs. Mensen willen graag weten waar hun geld naar toe gaat en waarvoor het gebruikt wordt, dat verhoogt de bereidwilligheid van particulieren om geld over te maken. Enkele goede doelen met naam genoemd: Verhuisdieren, Zwerfdier, Longfonds. 

Verhuisdieren

Dit goede doel herplaatst huisdieren, die door omstandigheden niet langer bij hun huidige eigenaar kunnen blijven. Kun je zelf niet meer zorgen voor je hond of kat doordat je chronisch ziek wordt bijvoorbeeld, dan kan Verhuisdieren voor jouw hond of kat een nieuwe thuis proberen te vinden. Zij zorgt voor een goede match. Je kunt je huisdier hier ter adoptie aanbieden, maar je kunt hier ook een dier adopteren. Je begrijpt dat dieren tijdelijk opvangen en verzorgen geld kost. Sponsoren zijn daarom zeer welkom.

Zwerfdier

Deze stichting ontfermt zich over zwerfkatten, vangt ze op en geeft ze de verzorging die ze nodig hebben: aandacht, eten, water, onderdak en medische verzorging. Ze zet zich er tevens voor in om de katten opnieuw te plaatsen als er een goede match is gevonden. Hier worden ook de gegevens van vermiste en gevonden katten geregistreerd met als doel hereniging met de eigenaren. De katten zitten in een fraai pension. Naast dit onderdak kost de verzorging ook handen vol met geld. Donaties zijn daarom ook zeer welkom.  

Longfonds

Degene die een chronische aandoening aan de longen heeft, weet wat benauwdheid is, hoe dat voelt. Het Longfonds zet zich in voor deze mensen. Ook gezonde lucht is een belangrijk aandachtspunt van dit Longfonds, want schone (gezonde) lucht en gezonde longen gaan hand in hand. Gezonde lucht is uiteraard voor alle mensen en dieren van belang. Iedereen kan het Longfonds helpen om meer onderzoek mogelijk te maken en longpatiënten zo goed mogelijk te begeleiden door geld te doneren. Een goed doel onder de vele goede doelen, toch?