Goede doelen wereld
Image default
Energie

Is een elektrische kachel een verstandige keuze?

Bij velen heerst nog de klassieke opvatting, dat elektrische verwarming vooral dure en energie vretende verwarming is. Deze gedachte is allang achterhaald. Integendeel zelfs, hoewel een groot gedeelte van de Nederlandse huishoudens hun woningen nog met gas verwarmt, zal gas steeds duurder worden. Dit heeft alles te maken met de energietransitie. Nederland wordt in de nabije toekomst volledig gasvrij en hiervoor zal een alternatief gezocht moeten worden. Elektrische verwarming is het meest snelle, goedkope en energiezuinige alternatief om van gas over te schakelen naar duurzame verwarming. 

Nog energiezuiniger met zonnepanelen

Heb jij zoals tegenwoordig veel Nederlandse huishoudens, zonnepanelen op het dak van je woning liggen? Dan is de aanschaf van een elektrische kachel helemaal interessant. Wanneer je elektriciteit afneemt van een energieleverancier, dan kan het zijn dat dit groene energie is, maar voor een gedeelte ook nog grijs. Met eigen zonnepanelen heb je zekerheid dat je je huis volledig met zonne-energie opwarmt. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit, dus elektrische verwarming is dan logischerwijs te verkiezen boven alle andere eventuele opties. De keuze voor een elektrische kachel is dan een ecologisch verantwoorde keuze. 

Welk soort elektrische kachel?

Als je hebt besloten om een elektrische kachel aan te schaffen, dan heb je grofweg de keuze uit convector verwarming en infrarood verwarming. Beide soorten zijn een goede methode voor het elektrisch verwarmen van je woning, maar de werking verschilt. Convector verwarming gaat uit van de klassiek wijze van verwarmen, dus de lucht wordt verwarmd en infrarood verwarming warmt wamt juist meubels, mensen en dieren op. De opgewarmde objecten stralen deze warmte weer uit naar de omgeving. Welke verwarming het beste is voor jouw situatie, hangt af van je persoonlijke eisen. 

Een elektrische kachel kopen

Elektrische verwarming kopen gaat heel gemakkelijk online bij de Verwarmwinkel. Je kunt hier voor iedere ruimte die je wilt opwarmen een verwarmingspaneel aanschaffen. De panelen zien er aantrekkelijk uit en zijn gemakkelijk aan de wand of zelfs het plafond te monteren. Voor infrarood verwarming zijn er ook verplaatsbare modellen te koop. Met elektrische verwarming behoud je je flexibiliteit en krijg je een lekker warm huis.

https://verwarmwinkel.nl