Goede doelen wereld
Image default
Energie

Wat je moet weten over zakelijke energie

Als je een eigen bedrijf hebt, kun je gebaat zijn bij zakelijke energie. Deze energie kan jou namelijk veel (fiscale) voordelen opleveren, die je als particulier niet hebt. Denk hierbij niet alleen aan aantrekkelijke tarieven, maar ook de verschillende aansluit manieren zodat er de mogelijkheid is om de stroom te kunnen splitsen. Veel verschillende energieleveranciers bieden daarom naast de particuliere pakketten ook zakelijke pakketten aan voor ondernemers, het MKB en grote bedrijven. Het is goed om te weten hoe dit in zijn werk gaat en voor welke variant jij moet gaan. overstappen energie is dus iets wat je niet moet vergeten. 

Meerdere vormen van zakelijke energie

Als je als ondernemer zakelijke energie af wilt schaffen moet je goed kijken of je hier goedkoper mee uit bent. De zakelijke contracten worden namelijk altijd zonder BTW weergegeven waardoor het in eerste instantie heel goedkoop lijkt. Echter is het afhankelijk van jouw gebruik of je hier ook daadwerkelijk goedkoper mee uit bent. Als je bijvoorbeeld alleen met een laptop werkt vanuit huis, dan is het aan te raden om particulier stroom af te nemen. Laad je jouw auto op aan een laadpaal en rij je hier vaak mee voor het werk, dan is een zakelijk contract weer beter. Je valt dan onder kleinverbruik, waardoor je van een aantal voordelen kunt genieten die de leveranciers te bieden hebben. 

Vergelijk energieleveranciers voor de beste prijs

Als grootverbruiker, dus als je een groter bedrijf hebt, dan is het over het algemeen altijd voordeliger om zakelijke energie aan te schaffen. Hiermee kan namelijk de stroom opgesplitst worden, waardoor je beter weet waar alle stroom naar toe gaat en je het allemaal goed in de gaten kunt houden. Daarnaast heb je veel fiscale voordelen, doordat je onder andere de BTW terug kunt vragen aan het einde van het jaar. Maar ook hier geldt dat je goed moet kijken waar je het goedkoopste uit bent. Iedere maatschappij vraagt immers een andere prijs voor jouw zakelijke energie, waardoor je ineens voor verrassingen komt te staan.