Goede doelen wereld
Image default
Eten en drinken

Een BBQ op locatie of toch grillen op locatie?

Een volledig verzorgde BBQ op locatie, zonder dat je daar zelf enig omkijken naar hebt? Dat is geweldig wanneer je geen zin hebt om allerlei lekkers in huis te halen voor het aantal gasten. Een verzorgde barbecue op locatie is ook een top idee als je totaal geen idee hebt hoeveel je van wat nodig hebt om de trek van je gasten te stillen. Daarvoor neem je toch gewoon contact op met een expert op dat gebied? Een goede cateraar dus. Maar weet jij eigenlijk wel het verschil tussen barbecueën en grillen? Vast weet je dat je met beide technieken heerlijk eten op tafel kunt zetten. Toch is er één heel belangrijk verschil tussen beide.

Wat is het verschil tussen barbecueën en grillen op locatie?

Het is zomer en iedereen gaat de keuken uit om op het terras of in de tuin te grillen. Of is het barbecuen? Maakt het wat uit? Is er een verschil? Het blijkt dat, ook al gebruiken we de woorden “barbecue” en “grill” door elkaar, er een verschil is tussen barbecueën en grillen. En, als je een echte buitenkok bent, maakt het wel degelijk uit!

Grillen

In feit is dit wat de meeste mensen in hun achtertuin doen voor het avondeten. Dit is ook wat de meesten van ons bedoelen als we “barbecue” zeggen. Grillen is het bereiden van voedsel warm en snel, meestal boven direct vuur. Vlees zoals biefstuk, varkenskoteletten, zeevruchten, hamburgers en worstjes zijn ideaal om te grillen. Veel groenten en sommige fruitsoorten zijn ook heerlijk op de grill. Grillen doe je boven directe hitte, waarbij de vlam (gas of houtskool) direct onder het vlees staat.

Barbecueën

Barbecueën is het langzaam en op laag vuur garen van voedsel. Het wordt meestal gebruikt voor stukken vlees zoals ribbetjes, varkensschouder, runderborst, of hele kippen of kalkoenen. Deze vleessoorten zijn meestal taaier, en hebben de lage, trage hitte van een barbecue (of een slowcooker) nodig om ze goed mals te krijgen. Gebarbecued voedsel wordt gedurende een zeer lange tijd (uren, of zelfs de hele dag) op een zeer laag vuur gekookt. Barbecueën wordt vaak gedaan met indirecte hitte. Het vlees ligt niet direct boven de vlammen zoals op een grill. Houtskool of hout worden vaak gebruikt als warmtebron voor barbecueën. Verschillende houtsoorten geven verschillende rooksmaken af die het vlees kan absorberen. De beste barbecuekoks gaan prat op een zeer lange gaartijd om het malste, meest smaakvolle vlees te krijgen.