Goede doelen wereld
Image default
Eten en drinken

Aardappel de heersende groente en zijn belangrijkste soorten

Aardappelen zijn een van ’s werelds meest geliefde groenten en het is vanwege de verschillende vormen van gerechten waarvoor het kan worden gebruikt. Maar wat u niet wist, is dat er over de hele wereld meer dan tweehonderd soorten aardappelen op de markt zijn. De meeste mensen die aardappelen kopen, zijn niet bekend met alle soorten, dit is niet verwonderlijk, aangezien er veel soorten beschikbaar zijn, waardoor het moeilijk is om ze allemaal in een leven te kunnen confronteren.

Een andere reden is dat niet alle aardappelen overal verkrijgbaar zijn vanwege verschillende factoren die het voor kopers onmogelijk maken om alle soorten te vinden totdat en tenzij ze erg gepassioneerd zijn om ernaar te zoeken en ernaar op zoek te gaan over de hele wereld.

Om u een idee te geven van enkele soorten, worden hieronder de zeer bekende en beste kwaliteit aardappelen genoemd. Deze aardappelen worden over de hele wereld gekocht en worden door velen aanbevolen om in veel beroemde gerechten te gebruiken.

Yukon gouden aardappel

De Yukon Gold-aardappel heeft een zeer gladde en dunne schil. Het is ontwikkeld in de jaren ’60 en vervolgens in de jaren ’80 op de markt gebracht. Het is een in Canada gekweekte aardappel die vernoemd is naar de Yukon-rivier ten noorden van Canada. Als je meer wilt weten over de kook details, dan zou het je blij maken te weten dat Yukon-aardappel het beste is om te koken, bakken, braden en braden.

Laura Aardappel

Deze aardappelen hebben een rode schil en zijn van binnen geelachtig. Deze aardappelen zijn zeer robuust en resistent tegen virussen zoals bladrolvirussen. Ze zijn in Duitsland ontwikkeld door een Nederlandse fokker en zijn lang ovaal van vorm met hele grote knollen. Ze hebben een uitstekende smaak en zijn goed voor frites en aardappelpuree.

Koning Edward Aardappel

Ze zijn middelgroot tot groot en hebben een lichtbruine huid en zijn het hele jaar door verkrijgbaar met het hoogseizoen in de vroege herfst. Dit is een van de oudste aardappelsoorten en is op grote schaal verkrijgbaar in het VK. Het heeft een uitstekende smaak en wordt door veel chef-koks aanbevolen. Ze bieden voldoende hoeveelheden vitamine C, vezels en kalium. King Edward-aardappel schittert het meest als hij wordt geroosterd en is ook goed voor pureren, bakken en chippen.

Roodbruine Burbank-aardappel

Het is een aardappel cultivar met een donkerbruine schil. Deze aardappel, hoewel niet bekend bij velen in andere delen, is algemeen bekend en wordt verbouwd in Noord-Amerika. In tegenstelling tot andere aardappelen is het vruchtvlees wit en droog. Het geslacht begon in de jaren 1850 in Zuid-Amerika om diversiteit toe te voegen. Hun planten zijn middelgroot en hebben grote knollen.

Dit ras kan ook langer worden bewaard dan zijn tegenhangers. Deze aardappelen kregen hun populariteit met de introductie van fastfoodrestaurants, waardoor hun vraag toenam. Fastfoodketens zoals de giganten McDonald’s geven de voorkeur aan roodbruine aardappel vanwege hun formaat, omdat het geschikt is voor het maken van lange frites.

Paarse zoete aardappelen

Paarse zoete aardappelen hebben zelf veel soorten, waaronder Stokes, Okinawan en Molokai. Ze zijn licht zoet van smaak en hoewel ze in verschillende soorten verschillende, smaken paarse aardappelen hetzelfde. Ze zijn veel droger en zetmeelrijke dan traditionele zoete aardappelen en zijn meestal te vinden op Aziatische markten.