Nieuwe artikelen

Zo kies je de perfecte wijn bij jouw gerecht

Ben je gek op koken en organiseer je graag etentjes voor vrienden en familie? Dan mag een glas goede wijn bij je gerecht natuurlijk niet ontbreken! Maar hoe kies je nou die ene perfecte wijn, die niet te veel overheerst en perfect samengaat met de smaken van het eten? Wij helpen je met 3 handige tips. Zo weet jij straks precies welke wijn je uit het schap moet halen bij de wijn groothandel of slijterij.

Tip 1: combineren op kleur

Misschien wel de makkelijkste manier om de juiste wijn te kiezen bij jouw gerecht, is door te kijken naar kleur. Vaak geeft de kleur van het gerecht namelijk al aan welke wijn er goed bij smaakt. Zo schenk je bij witte vis, maar bijvoorbeeld ook bij kip, vaak witte wijn. Bij biefstuk kies je dus juist voor rode wijn. Maar bijvoorbeeld ook bij vis in tomatensaus, is rode wijn een prima optie. 

Tip 2: smaken matchen

Een andere makkelijke manier om de perfecte wijn voor jouw gerecht te vinden is door af te gaan op smaak. Zo kies je bijvoorbeeld bij een salade met geitenkaas een frisse, witte wijn als Sauvignon Blanc. Bij een gerecht dat vol van smaak is, zoals een winterse stoofpot, kies je juist voor een volle en wat zwaardere wijn als Merlot.

Tip 3: kiezen voor contrast

In plaats van smaken matchen, kun je ook juist gaan voor contrast. Bijvoorbeeld een zoete wijn bij een kaasplankje met zoute kaas. Of misschien wel een wat zuurdere, frisse wijn bij een frituurgerecht als tegenhanger van de vettige smaak.

Met deze tips organiseer jij straks een restaurant-waardig etentje voor vrienden en familie! En wil je echt indruk maken? Zorg dan ook voor een tafelsetting om door een ringetje te halen. Een goede presentatie is immers het halve werk. Onze tip: bezoek een horeca groothandel, zodat je alles in één keer kunt meenemen. Houd je weer meer tijd over voor de voorbereiding van je diner.

https://www.goededoelenwereld.nl/zo-kies-je-de-perfecte-wijn/

Tags:

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Goededoelenwereld.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

Enhancing Product Handling with Smart Cocoa Processing Systems

In any cocoa production environment, smooth and hygienic handling of semi-finished products is essential to maintain quality and efficiency. Modern cocoa processing systems are designed with this in mind, offering intelligent solutions for filtering, tempering, and transporting cocoa butter and liquor. An often-overlooked element of the production line, continuous filtration using candle filters ensures that cocoa butter remains free of impurities, improving shelf life and performance in end products. Integrating these features with your cocoa butter press machine allows for uninterrupted operation while protecting downstream processes from contamination or flow disruptions. Why Tempering Units Are Crucial for System Stability Consistency doesn’t end at the press. Once your cocoa butter press machine has extracted the butter, maintaining its quality during cooling and storage is critical. That’s where tempering and cooling units come in. These units gently regulate temperature and viscosity, preparing the butter or liquor for further processing or packaging without

Gepubliceerd door Goede doelen wereld.nl