Goede doelen wereld
Image default
Financieel

Bescherm je Crypto currency.

De online wereld is immens groot en ook de wereld van crypto bevind zich alleen maar online. Zo zijn er verschillende apps waar jij je crypto munten op hebt staan. Maar hoe kun je deze online crypto munten zo goed mogelijk beschermen? Hackers zijn overal op de loer en zullen altijd proberen om zo veel mogelijk mensen en websites te raken of te hacken. In z’n geval kan dit grote gevolgen hebben voor jou, je crypto munten en je ingelegde geld.

De meeste apps dekken zich in en zijn bij fraude, hackers en verlies van je crypto munten en inleg en stellen hiervoor dus ook niet verantwoordelijk te zijn als dit zou voorvallen. Bij een gewone bank ben je hier namelijk wel deels voor verzekerd maar bij een online wallet niet. Dit neemt dus ontzettend veel risico’s met zich mee als je je hier niet goed tegen beschermd.

Maar wat kun je dan nu het beste doen zodat je wel bent beschermd?

In de beginjaren van deze data met verschillende currencies werden digitaal geld nog niet vaak ontvreemd. De laatste jaren is dit wel heel erg sterk toegenomen in deze digitale geld wereld. Sinds 2011 is er namelijk al voor meer dan 1,5 miljard aan crypto currencies gestolen.

Hackers zijn de meest voorkomende reden dat jouw wallet kan worden leeggeroofd online. Dit gebeurd voornamelijk door het versturen van data wat geen beveiligde verbinding heeft. Je kunt bijvoorbeeld op een “foute” advertentie of link hebben geklikt waardoor de hackers zo bij jouw gegevens kunnen. Dit is gedeeltelijk op te lossen met het gebruik van een VPN-beveiliging. Hier mee kunnen ze wel nog bij je gegevens komen maar kunnen ze je “key” niet ontcijferen waarmee de informatie kan worden weergegeven of geopend. Daarnaast is het raadzaam om jouw Key niet op te slaan op jouw devices maar op een externe bron (niet digitaal). Zo kun je je wallet beschermen. Zo kunnen hackers misschien wel jouw device hacken maar niet je key ontcijferen.

Ook kun je voor meer informatie altijd kijken op verschillende websites naar het laatste bitcoin nieuws.

https://cryptobenelux.com/

Gerelateerde artikelen

De beste broker voor iedereen die wilt beleggen

Tips voor het beleggen in ETF’s

In het kort uitgelegd: een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering