Goede doelen wereld
Image default
Financieel

Tips voor het beleggen in ETF’s

Wanneer je net begint met beleggen in aandelen, dan is het natuurlijk allemaal ontzettend spannend. Vaak heb je geen enkel idee waar je in moet beleggen en is de kans dus aanwezig dat je een foutje maakt. Op zich helemaal niets mis mee, we moeten het immers allemaal leren. Toch is het wel verstandig om je in eerste instantie toch enigszins te verdiepen in de materie. Dit zorgt er niet alleen voor dat je weet wat je aan het doen bent, maar maakt het gebruik van het platform waar je op handeld ook vele malen duidelijker. Maak je gebruik van plus 500? Dan is het niet verkeerd om eens een plus500 review te lezen, zodat je exact weet hoe het er hier aan toe gaat. Maak je gebruik van etorro, dan is een etorro review een absolute aanrader.

 

Wat is een ETF?

 

Al beginnende belegger is het raadzaam om te beginnen met beleggen in een ETF. Dit is een mandje met aandelen, die voor jou zijn uitgezocht. Zo heb je direct een stukje risicospreiding en hoef je niet zelf op zoek naar allerlei verschillende aandelen. Het voordeel hieraan is, is dat je voor een relatief laag bedrag al kunt beginnen. Dus jij exact weten wat een ETF en wat de voordelen zijn? Neem dan een kijkje op tradenkunjeleren.nl

 

Welke ETF’s zijn aan te raden

 

Er zijn natuurlijk ontzettend veel ETF’s. Iedere sector kent er meerdere, waardoor ook je risicospreiding een stuk eenvoudig is toe te passen. Wanneer we kijken naar een ETF die ontzettend populair is, dan is dat de S&P 500. Dit is een index die de 500 grootste bedrijven van Amerika volgt. Je komt als bedrijf alleen in aanmerking voor de S&P 500 wanneer je minimaal 5 kwartalen op rij winst hebt gemaakt met je bedrijf. Je kunt je dus wel voorstellen dat hier alleen maar kapitaalkrachtige bedrijven in zitten. Niet voor niets is deze ETF dus al sinds jaar en dag ontzettend populair. Het gemiddelde rendement ligt in de afgelopen 50 jaar tussen de 8 en 10 % per jaar. Dat ga je op een bank natuurlijk nooit redden.