Goede doelen wereld
Image default
Financieel

De beste broker voor iedereen die wilt beleggen

Kies een goede beleggersbroker

De beste broker voor beleggers hangt af van een aantal factoren. Natuurlijk moet de broker goed uit de reviews komen. Verder kies je jouw voorkeuren en deze moeten het beste zijn afgestemd op de broker naar keuze. Ga voor brokers met een lage inleg aan geld als je start met beleggen maar zorg er tevens voor dat je brokers met lage kosten kiest zoals opnamekosten, valutakosten, transactiekosten en eventuele inactiviteitskosten. Sommige brokers hebben leermaterialen om te leren beleggen en andere brokers hebben portfolio’s van beleggers om inspiratie in op de te doen. De broker dient betrouwbaar te zijn en liefst onder toezicht te staan van financiële autoriteiten als DNB en AFM, zoals DEGIRO staat.

Beste broker voor beginnende beleggers

De beste broker voor beginnende beleggers is een goedkope broker met een oefenaccount, een zeer lage minimale inleg zodat je niet ineens veel geld kunt verliezen en onder andere de mogelijkheid om passief te gaan beleggen. Ook is het fijn als je gratis en eenvoudig de beleggersrekening kunt openen en eventueel met anderen tools uit kunt wisselen. Transactiekosten die gratis of laag zijn is aan te raden. Ook passief beleggen is meer voor beginners omdat je zo geduldig op lange termijn kunt beleggen en afwachtend kunt kijken of koersen stijgen of dalen. DEGIRO is een laagdrempelige beginners broker.

DEGIRO en eToro gebruiken om te beleggen

Twee zeer goede betrouwbare brokers zijn DEGIRO vs eToro. Beide brokers hebben unieke voorwaarden en staan bekend als laag in kosten. DEGIRO is goedkoop als je niet veel tussentijdse transacties doet en duurzaam belegd. eToro is meer geschikt voor de actieve trader die dagelijks en op korte termijn belegd.

Oefenen en geld inleggen

Ondanks dat eToro een oefenaccount heeft is deze niet helemaal geschikt voor beginners door de ingewikkelde CFD effecten die een hoger risico op inlegverlies met zich meebrengen. Deze staan tussen alle andere effecten in. DEGIRO heeft een lage inleg van 1 euro waarmee je kunt starten. Verder heeft eToro slechts 1 valuta en een inleg van 200 dollar om mee te starten. Wel is de interface fijn te bedienen via de app.

https://beter-beleggen.nl/