Goede doelen wereld
Image default
Financieel

Investeringen met een hoog rendement

Het is geen geheim meer dat sparen tegenwoordig amper iets oplevert. Investeren is daarom een verstandige manier om meer rendement uit je geld te halen en het is tevens ook een uitstekend alternatief voor sparen. Een hoge inleg is tegenwoordig ook niet meer vereist bij geld investeren. Er zijn talloze manieren en websites die investeren met weinig geld zo eenvoudig mogelijk maken. Zo kun je dus beter spreiden en je risico verlagen. Ben jij nou benieuwd naar welke investeringen het hoogste rendement opleveren? Lees dan dit artikel.

Beleggen
Beleggen is momenteel de populairste vorm van investeren.Vandaag de dag is het eenvoudiger dan ooit om te beginnen met beleggen op de beurs. Je kan tegenwoordig al met enkele tientjes van start. Online platforms zijn ook zeer toegankelijk geworden en de beginnende belegger kan eerst oefenen met een “demo-account”. Beleggen kun je doen in aandelen, obligaties, fondsen, crypto munten, grondstoffen, noem maar op. Vergeet echter niet dat beleggen nooit zonder risico is en dat er ook een kans is dat je je een deel van of soms zelf je gehele inleg kwijt kunt raken. 

Investeren in vastgoed
Geld investeren in vastgoed kan een stabiele keuze zijn wanneer je graag een deel van je kapitaal belegt in fysieke, tastbare zaken. Een nadeel is dat je moet beschikken over een groot eigen vermogen om vastgoed te kunnen kopen. Toch wegen de voordelen van die financiële onafhankelijkheid die je met vastgoed wint zwaarder dan dat nadeel. Als je het geld hebt, waarom begin je dan niet eens met een appartement of met een garagebox? Het hoeft niet gelijk een mega huis te zijn, je kan altijd eerst klein beginnen om te kijken of het wat voor jou is. 

Investeren in startups
Heb jij nou affiniteit met jonge, ambitieuze bedrijven en wil je ondernemers helpen hun project verder uit te bouwen? Met behulp van crowdfunding kun je verstandig investeren in (jonge) bedrijven. Crowdfunding platforms bieden kleine ondernemers de mogelijkheid om een bedrijfslening aan te vragen, zonder dat zij hiervoor bij een traditionele bank aan hoeven te kloppen. Als investeerder kun je soms wel 10 tot 30% rente ontvangen op je uitgeleende geld. 

Investeren in een vakantiewoning
In deze tijd van het Corona virus kan dit de ideale investering zijn. Steeds meer mensen boeken namelijk lokale vakantie en door het investeren in een vakantiewoning kun jij dus mee profiteren van dit stijgende binnenlandse toerisme. Daarbij komt dat je er zelf ook van kunt genieten op momenten dat de vakantiewoning vrij is. Geen idee waar je moet beginnen? Kijk eens rond op je favoriete vakantiepark. De kans is groot dat er een paar huisjes te koop staan. 

Met deze vier investeringen kan jij dus een hoog rendement halen uit je spaargeld. Voor sommige investeringen, zoals beleggen, heb je wat minder geld nodig en voor andere investeringen, zoals het investeren in vastgoed of een vakantiewoning, heb je wat meer geld nodig. De keuze hoeveel jij wilt investeren is natuurlijk helemaal aan jou maar je weet nu in ieder geval waar een hoog rendement te halen valt.