Goede doelen wereld
Image default
Financieel

Basisprincipes van autoleningen

U kunt net zoveel geld besparen door de juiste lening te krijgen als u kunt door over de prijs van de auto te onderhandelen.

Autoleningen zijn een van de meest voorkomende soorten leningen in de Verenigde Staten. Veel mensen begrijpen echter niet volledig de details van hoe autoleningen werken, zelfs degenen die het proces hebben doorlopen. Met dat in gedachten is hier een overzicht van wat alle autokopers moeten weten voordat ze hun volgende aankoop van een auto financieren. Op https://geld-lenen-zonder-bkr.com/ zijn ook nog wat aanbieders op een rij gezet om het nog gemakkelijker te maken.

Hoe werkt een auto- of autolening?

Een autolening of autolening (termen kunnen door elkaar worden gebruikt) verwijst naar een type lening dat specifiek is bedoeld voor het kopen of herfinancieren van een voertuig. Autoleningen hebben drie basiskenmerken:

  • Ze zijn beveiligd, wat betekent dat als u niet betaalt, de geldschieter het voertuig kan terugnemen waarmee de lening is gekocht.

  • Het zijn leningen op afbetaling, wat betekent dat u een bepaald aantal betalingen doet, waarna de lening volledig wordt terugbetaald.

  • Het zijn leningen met vaste rente, wat betekent dat ze doorgaans dezelfde rente hebben tarief voor de gehele looptijd van de lening.

Autoleningen worden door veel verschillende financiële instellingen verstrekt. Naast traditionele banken kunnen autoleningen worden verstrekt door online kredietverstrekkers, door de financiering afdelingen van bepaalde autofabrikanten of door autodealers zelf.

Welke kredietscore heeft u nodig voor een autolening?

Laten we volkomen duidelijk zijn. U hebt geen specifieke kredietscore nodig om een autolening te krijgen. In feite kunt u waarschijnlijk een autolening krijgen, hoe laag uw kredietscore ook is.

Dat gezegd hebbende, uw kredietscore kan een enorme impact hebben op de APR die u kunt krijgen voor uw autolening. Om dit te illustreren, zijn hier de nationale gemiddelde tarieven voor een nieuwe lening van 60 maanden en wat dit betekent als u een voertuig van € 30.000 koopt:

FICO®-scorebereik Gemiddelde APR-maandelijkse betaling op € 30.000, 60 maanden nieuw Autolening 720-850 4,398% €558 690-719 5,723% €576 660-689 8,04% €609 620-659 10,827% €650 590-619 15,518% €722 500-589 16,779% €742

Gegevensbron: myFICO.com. Tarieven per 4 maart 2020.

Hier is de belangrijkste afhaalmaaltijd. Op basis van de cijfers in de bovenstaande grafiek zou een lener met een “eerlijke” kredietscore van 600 € 9.840 meer rente betalen over de vijfjarige looptijd van deze lening dan een lener in de 720+ kredietscore. Meer over deze scores is terug te vinden op: https://bkrminilening.nl/. Neem dus zeker even een kijkje om van alles op de hoogte te zijn. Hier is namelijk alles rondom krediet en lenen te vinden. 

Hoewel het jaren kan duren om uw kredietscore drastisch te verbeteren, is het ook mogelijk om uw score snel met een aanzienlijk bedrag te verhogen. Als u bijvoorbeeld een creditcard schuld aflost, kan uw score stijgen. Het kan zelfs helpen om uw kredietverstrekkers om hogere kredietlimieten te vragen – een van mijn favoriete kredietverbeteringshacks.

Wat is een goede rentevoet voor een autolening?

Rentetarieven op autoleningen hangt zeker af van uw kredietscore, maar het is ook belangrijk om te beseffen dat de rentetarieven als geheel in de loop van de tijd fluctueren. De meeste kredietverstrekkers baseren hun tarieven op zijn minst losjes op bepaalde benchmark tarieven, zoals de prime rate of federal funds rate, plus een premie om de kredietscore van de lener te compenseren. Wanneer deze tarieven veranderen, veranderen ook de rentetarieven die een lener van een bepaald krediet niveau kan krijgen voor een autolening.

Met dat in gedachten kunt u de huidige gemiddelde APR’s voor autoleningen in de VS controleren op kredietscore op MyFICO’s tool voor het berekenen van leen besparingen om een idee te krijgen van wat u zou moeten betalen, zodat u weet of een bepaald woningaanbod gepast of te hoog is.

Wat is prekwalificatie?

Pre-kwalificatie is een waardevol hulpmiddel bij het winkelen voor autoleningen. Door wat informatie in te vullen bij een autolening en de geldschieter toe te staan uw kredietscore te controleren, kunt u vooraf worden goedgekeurd voor een autolening. (Opmerking: in de hypotheekwereld hebben voorafgaande goedkeuring en pre-kwalificatie heel verschillende betekenissen. Bij autoleningen worden de termen over het algemeen door elkaar gebruikt.)

Dit kan om een aantal redenen belangrijk zijn. Het is duidelijk dat het je vertelt voor hoeveel je goedgekeurd kunt worden, wat kan helpen om de auto’s waar je naar kijkt te verfijnen. Bovendien kan het hebben van een pre-kwalificatie bij het binnenlopen van een dealer een uitstekend onderhandelingsmiddel zijn. Dealers willen over het algemeen dat hun klanten hun “voorkeur” geldschieter gebruiken en zijn vaak bereid om het tarief van een andere geldschieter te verslaan om uw bedrijf binnen te halen.

Zoek rond voor het beste tarief

Op een soortgelijke opmerking, is het ook vermeldenswaard dat een van de belangrijkste dingen die u kunt doen bij het verkrijgen van een autolening, is rondkijken.

Er is een bepaling in de FICO-formule die tarief shopping aanmoedigt: alle harde vragen die binnen een periode van twee weken plaatsvinden, worden als één aanvraag behandeld. Met andere woorden, een aanvraag bij een handvol kredietverstrekkers heeft dezelfde impact op uw kredietscore als het aanvragen van slechts één lening.

Uw bank of kredietvereniging is een goede plek om te beginnen, en het is een goed idee om vooraf een financiering goedkeuring bij de hand te hebben als u gaat winkelen. Veel dealers zullen gedocumenteerde financieringsaanbiedingen evenaren of verslaan, dus controleer uw tarieven bij een paar kredietverstrekkers voordat u begint met winkelen.

Soorten autoleningen

Als het gaat om autoleningen, er zijn verschillende soorten. Zodat u de basisterminologie begrijpt:

Aankoop

Een aankoop lening is een brede term die verwijst naar een lening die is verkregen om een nieuw voertuig aan te schaffen.

Dealer

Een dealer lening verwijst naar financiering die u via de dealer ontvangt. Sommige dealers werken met kredietpartners, andere maken gebruik van een financiering afdeling van de autofabrikant en andere dealers hebben hun eigen financieringsactiviteiten.

Bank

Bij autoleningen verwijst bankfinanciering naar een lening die u verkrijgt via een traditionele financiële instelling, in tegenstelling tot via een autofabrikant of via het eigen financieringsprogramma van een dealer.

Herfinancieren

Een herfinancieringslening verwijst naar een autolening die wordt gebruikt om een bestaande lening vervangen op een auto die u al bezit. Dit wordt vaak gebruikt wanneer de marktrente is gedaald of het krediet van de kredietnemer is verbeterd tot een punt waarop aanzienlijke besparingen kunnen worden gerealiseerd door herfinanciering.

Autoleningcalculator

Als u een idee wilt hebben van hoeveel de maandelijkse betalingen kunnen zijn voor uw volgende autolening, is hier een rekenmachine die u kan helpen:

[TOEVOEGEN]

Lening versus lease: wat is het beste?

Tenzij u van plan bent een auto contant te kopen, heeft u twee hoofd keuzes: een autolening afsluiten om de auto te kopen, of u kunt ervoor kiezen om de auto te leasen. Een huurovereenkomst is in wezen een huurovereenkomst voor de lange termijn. Bij auto’s lopen leases over het algemeen voor een periode van 24-48 maanden, hoewel kortere of langere leases zeker mogelijk zijn.

Beide hebben hun voor- en nadelen, en er is geen perfect antwoord voor iedereen. Hier is een zij-aan-zij vergelijking van de kenmerken van kopen en leasen:

Autolening Leasing U bezit de auto en krijgt deze gratis en duidelijk nadat de lening is terugbetaald. U heeft geen eigendomsrechten en moet de auto aan het einde van de leaseperiode inleveren (of kopen). U kunt de auto zo vaak gebruiken als u wilt, zonder kilometerbeperking. U bent beperkt tot een bepaald aantal gereden kilometers, anders moet u betalen voor eventuele overschrijdingen. Geen kosten voor overmatige slijtage. U bent verantwoordelijk voor het betalen van eventuele buitensporige slijtage aan het voertuig aan het einde van de lease. U kunt uw voertuig naar eigen inzicht aanpassen (uiteraard binnen de wet). Een leaseauto dient in originele staat te worden ingeleverd, dus eventuele aanpassingen dienen te worden verwijderd. Uw auto zal na een paar jaar uit de garantie vallen, waardoor u verantwoordelijk bent voor alle reparatiekosten. Leaseauto’s hebben doorgaans fabrieksgarantie voor de duur van de leaseovereenkomst, of in de buurt daarvan. De maandelijkse betaling is in de meeste gevallen hoger dan bij leasing. De maandelijkse betaling is in de meeste gevallen lager dan de financiering.

Je moet ook rekening houden met je persoonlijke situatie. Toen mijn vrouw en ik bijvoorbeeld ons eerste kind kregen, had ik iets nodig met een grotere achterbank dan de auto die ik voorheen bezat. Ik hou van auto’s (geen grote SUV’s), maar omdat we van plan waren meer kinderen te krijgen, wisten we niet zeker of een sedan de komende jaren aan onze behoeften zou voldoen, dus kozen we ervoor om te leasen. Een paar jaar vooruit, en nu we klaar zijn met het krijgen van kinderen en onze gezinsgrootte is gestabiliseerd, besloot ik mijn nieuwste auto te kopen.

 

https://geld-lenen-zonder-bkr.com/lening/schoenen-op-afbetaling/

Gerelateerde artikelen

Koop ether met bankoverschrijving of creditcard via ETF

De beste broker voor iedereen die wilt beleggen

Een review van OpinieLand