Goede doelen wereld
Image default
Internet marketing

Welke onderdelen zitten er in een led scherm

Een Led scherm (light-emitting diode scherm) is een display technologie die gebruik maakt van een module waar led’s op gemonteerd zijn.

De leds worden hier gebruikt als lichtbron. |Led heeft een hogere lichtopbrengst dan LCD en daardoor worden dit soort led schermen ook vaak buiten gebruikt. Vooral op zonnige locaties worden ze gebruikt en op locaties waar de zon recht op het led scherm schijnt.

 

Een led scherm bestaat uit de volgende onderdelen:

1.Het Kabinet. 

Dit is het metalen gedeelte waar de aansturing inzit en waar de led modules op worden gemonteerd. Vaak is dit een metalen kast met deurtjes maar tegenwoordig is dit ook wel een kader waar dan een kleiner kastje aanhangt met aansturing om gewicht te besparen.

2.De LED module. 

De led module is het gedeelte waar de leds op zijn gemonteerd. Dit is dus een kunststof paneeltje of aluminiumpaneel waar een pcb op zit en waar weer de leds op zijn gesoldeerd. Hier overheen zit dan nog een masker om de leds te beschermen en voor de buiten led schermen een lijmlaag om de leds te beschermen tegen vocht.

3.De zendkaart

Dis is de videokaart waar de instellingen van het led scherm op staan opgeslagen zodat elk kabinet weet welk deel van het scherm het is en welk gedeelte van de content moet worden weergegeven. Je programmeert hier dus ook het aantal en de routing van de ontvangstkaarten waarvan er minimaal 1 in elk  kabinet zit.

4.De ontvangstkaart

Zoals gezegd zit er in elk kabinet 1 ontvangstkaart. Deze is zo geprogrammeerd dat het weet hoeveel leds er in het kabinet zitten en met welke drivers deze worden aangestuurd.

De kabinetten moeten natuurlijk ook voorzien zijn van data en van stroom. Tussen de ontvangstkaarten zitten dus datakabels om het signaal door te geven. Dit kan cat.5 zijn of cat.6. Om de kabinetten te voorzien van stroom worden ook de voedingen doorgelust. Let erop dat dit er niet te veel zijn zodat de stoppen eruit vallen en de bedrading te warm wordt. Een stop kan 3680 Watt aan dus u kan aan de hand van de piekspanning berekenen hoeveel kabinetten u in serie aan elkaar kan koppelen.

Mocht u bepaalde software van uw computer willen gebruiken dan heeft u een videoprocessor nodig om het led scherm juist in te stellen.

Gerelateerde artikelen

Een SEO-kennisbank maakt je wegwijs in de wereld van SEO

Online marketing bureau Nijmegen

Wat is een passende marketingmix voor jou bedrijf?