Goede doelen wereld
Image default
Onderwijs

Blind leren typen met dyslexie

Steeds meer kinderen krijgen te maken met dyslexie. Gemiddeld krijgt zo’n 10% van de kinderen deze diagnose. Dyslexie kan grote gevolgen hebben voor de schoolprestaties van het kind, maar dit hoeft zeker niet het geval te zijn. Met de juiste begeleiding en hulp hoeft het hebben van dyslexie niet beperkend te zijn. Met de juiste tools kan ook iemand met dyslexie gewoon mee met zijn of haar leeftijdsgenoten.

Wat is dyslexie?

Hoewel veel mensen er wel eens een keer van hebben gehoord, is vaak niet bekend wat dyslexie precies inhoudt. Iemand met dyslexie heeft moeite met lezen, schrijven, spellen of een combinatie hiervan. Het is niet volledig bekend hoe dyslexie ontstaat, maar een verstoorde taalverwerking en erfelijkheid spelen hierbij een rol. Tijdens de schoolperiode kan een kind met dyslexie erg veel last ervaren. Zo hebben ze vaak veel meer herhaling en tijd nodig dan hun leeftijdsgenoten.

Typecursus

Een typecursus kan erg helpen om de werktijd te verminderen, maar voor kinderen die kampen met dyslexie is het volgen van een typecursus vaak een grote angst. Typen heeft immers alles te maken met letters en woorden. Toch hoeft dyslexie niet een beperking te zijn voor het volgen van een typecursus. Een typecursus dyslexie is dan zeker een aanrader. Op deze manier kan je met de juiste begeleiding en hulp de typecursus succesvol afronden.

Typecursus dyslexie TypeApp

Een typecursus kind dyslexie is niet overal te vinden. TypeApp biedt deze mogelijkheid wel aan. Ze bieden een typecursus aan met een lesmethode die geschikt is voor kinderen met dyslexie en dit is niet voor niets. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat blind leren typen een positief effect heeft op de dyslexie in meerdere opzichten. Door de letters van het toetsenbord één voor één aangeleerd te krijgen, wordt de letterherkenning en het taalinzicht van iemand met dyslexie gestimuleerd. Daarnaast wordt ook het woordbeeld verbeterd door de intensieve training met woorden en letters.

Speciale typecursus

De typecursus kind dyslexie die TypeApp aanbiedt, bevat diverse kleine aanpassingen in vergelijking met de gebruikelijke typecursus. Zo worden de letters onderstreept getoond in afwijkende kleuren. Daarnaast worden de letters visueel en auditief aangeboden, is een verandering van lettergrootte en achtergrondkleur mogelijk en is het lettertype van de letters afwijkend van elkaar. Tot slot bevat deze typecursus begeleiding op maat. Een ervaren docent houdt al jouw verrichtingen bij. Je kunt ten alle tijden contact opnemen met de docent om antwoord te krijgen op jouw vragen en uitleg te krijgen bij de oefeningen. Bovendien worden veelgemaakte typefouten herkent en verbeterd door middel van extra oefeningen.

Schrijf je in!

Heb jij dyslexie en wil je graag blind leren typen? Dat kan! Neem snel een kijkje bij TypeApp voor de mogelijkheden en meer informatie. Dyslexie hoeft niet beperkend te zijn, met de juiste hulp en begeleiden kom je er wel!

https://typeapp.nl/typecursus-kinderen/