Goede doelen wereld
Image default
Onderwijs

Het is zover: stage!

Als je de hbo-opleiding Commerciële Economie volgt, weet je dat je opgeleid wordt voor een dynamische wereld. De opleiding is erg breed en kunt uiteindelijk ervoor kiezen om een carrière te volgen richting marketing of juist sales. Maar ook hierbij zijn er veel specialisaties. Tijdens de opleiding is stage een verplicht onderdeel. Weet jij nog niet voor welke stage Commerciële Economie jij gaat kiezen? Hieronder vertellen wij meer over twee stages, zodat jij hopelijk daarna een betere keus kunt maken. Maar vergeet natuurlijk niet om ook nog verder onderzoek te doen!

Stage International Business

Tijdens een stage International Business wordt je klaargestoomd om aan de slag te gaan in het buitenland of een bedrijf in Nederland dat internationaal opereert. Wanneer je kiest voor International Business moet je op zoek gaan naar een bedrijf buiten Nederland en daar in de meeste gevallen zes maanden verblijven. International Business is op zichzelf ook erg breed, je kunt ook hierbij kiezen uit marketing, sales of finance. Het is dus belangrijk dat het bedrijf hierbij aansluit. Naast de ervaring die je opdoet in het werkveld, wordt stage in het buitenland door veel studenten beschouwt als een geweldige ervaring. Het is namelijk goed voor je sociale skills en ontwikkeling, omdat je hier ver van alles en iedereen bent en echt moet leren om voor jezelf te zorgen.

Stage accountmanagement

Een stage accountmanagement is veelal gericht op klantcontact en het ondersteunen van campagnes. Je leert klanten te benaderen en contact te onderhouden. Tijdens de stage moet je relaties met de klanten onderhouden via mail, telefoon, social media maar ook via evenementen. Voor deze stage moet jij dus klantgericht en accuraat zijn. Goede communicatieve skills zijn een must! In tegenstelling tot International Business kun je deze stage meestal lopen in Nederland. Maar heb je toch de wens om naar het buitenland te gaan, check dan de mogelijkheden het na te vragen bij je onderwijsinstelling.

https://fiks.nl/stage/commerciele-economie