Goede doelen wereld
Image default
Onderwijs

De moderne opvoeding: leren typen is een must

In de wereld zoals we hem kennen is de computer niet meer weg te denken. Ook apparaten zoals telefoons, zullen naar verwachting alleen nog maar belangrijker worden. Het is dan ook waarschijnlijk dat veel kinderen later op hun toekomstige werk gebruik zullen maken van hun computer. Natuurlijk ook al tijdens school wordt er veel gebruik van gemaakt. Hier goed mee leren omgaan kan daarom een belangrijk verschil maken voor de toekomst. Een typecursus kind kan daarbij een uitkomst zijn.

Een typecursus kind bij TypeApp

Een typecursus klinkt misschien een beetje saai, maar bij TypeApp is dit zeker niet het gevoel. Hier worden de kinderen op een leuke en speelse manier uitgedaagd om verder te komen met het typen. Door het spelen van een spel blijven ze worden uitgedaagd om echt het beste uit hunzelf te halen. Het spel is alleen in goede banen te leiden wanneer je de opdrachten zo goed mogelijk uitvoert. En dat betekend in dit geval zo goed mogelijk te typen.

Waarom een typecursus zo belangrijk is voor kinderen.

Typen is een groot onderdeel in het dagelijkse leven geworden. Zo ook op school. Slecht zijn in typen kan vervelend zijn voor de kinderen om verschillende redenen:

Huiswerk duurt veel minder lang.

Niets is meer vervelend dan uren lang aan je huiswerk te moeten besteden, toch? Door te typen met 10 vingers ben je in staat om veel sneller te werken dan voorheen. Werkstukken en verslagen zullen hierdoor slechts nog een fluitje van een cent zijn.

Het geeft meer rust.

Wanneer je niet meer constant fouten hoeft te verbeteren in je teksten bespaar je tijd en energie. Aangezien je hebt geleerd om foutloos te typen kun dit hoop een tijd en energie schelen. Ook kan je nu je blik op je scherm gericht houden. Je hoeft niet langer meer te kijken waar de juiste toetsen zijn die je nodig hebt.

Een betere lichaamshouding.

Eén van de grote voordelen van een typecursus is dat er ook aandacht wordt besteed aan de juiste houding achter de computer. Je werkt rechtop en hebt je armen in een passende houding. Niet alleen een voordeel voor nu, maar voor de rest van het leven. Als het gaat om houding, kan je er niet vroeg genoeg mee beginnen.

Een sneller leervermogen.

Nu de aandacht niet meer constant uit hoeft te gaan naar waar de juiste toetsen zich bevinden, kan de leerstof veel beter worden opgenomen. Meerdere studies hebben aangetoond dat wanneer het typen wordt aangeleerd als een automatisme, de hersenen beter in staat zijn om de informatie tot zich te nemen.

Leren typen in slechts 12 weken!

Het volgen van de juiste en uitdagende typecursus kan een bijdrage zijn voor ieder kind. Het neemt slecht 12 weken in beslag waarin er wordt gewerkt met kleine oefenmomenten. Het volgen van een cursus online is zeker een goede mogelijkheid. Er zijn ook mogelijkheden om de cursus klassikaal te volgen. Bekijk hier de mogelijkheden.

https://typeapp.nl/

Gerelateerde artikelen

Hoe Koffie Maken Met Cafetiere

Muziekworkshops op school

Eduvision Login