Goede doelen wereld
Image default
Onderwijs

Eduvision Login

Alleen dan meer gericht op grammaticale fouten dan op bijzondere uitingen van taal. De fouten die zij interessant vindt zijn echter interessanter voor een native speaker dan voor een buitenlander. Die maken doorgaans een ander soort fouten. Het is een beetje hen / hun / dt / d. Niet heel erg storend in de communicatie, vooral belangrijk op hoog niveau en fouten die zijn ingeburgerd in de samenleving.

Tandem Linguistico Olandese Italiano Vind gemakkelijk een taalmaatje om elkaars taal te leren op Tandem Linguistico op Facebook (bron: facebook. com) Italiaans leren via Facebook? Het kan als je lid wordt van deze groep waarin Italianen Nederlandse taalmaatjes zoeken en Nederlanders en Vlamingen Italiaanse taalmaatjes zoeken. Stel jezelf voor, geef aan wat je verwacht of wat je kunt betekenen en je leert binnen no time Italiaans van een echte Italiaan! Gratis apps om Italiaans te leren Er zijn vele apps om Italiaans mee te leren (bron: slowitaly.

Opleidingen & Trainingen – Organisatieadvies

Een aantal van de online cursussen en bronnen in dit artikel beschikt ook over een (gratis of betaalde) app. De beste gratis apps om Italiaans te leren vind je hier. Beter dan een cursus: een goede DIY informatieve website Voor je is leuk, de Italiaanse versie van De Speld. Satire op nieuws op B1/B2-niveau vrij toegankelijk, ook leuk om kijk te krijgen op de Italiaanse maatschappij.

Kijk eens op de websites van de Cucchiaio d’argento of Blog Giallo Zafferano. Recepten zijn niet zo moeilijk, het vocabulaire is beperkt en wordt steeds herhaald. Dit kan vanaf niveau A2. Op mijn eigen website die je nu bezoekt vind je vooral veel tips over studievaardigheden. Je kunt ook online Italiaans leren door naar de ( luisteren op i of kijken naar de ) via streaming via het streamingprogramma van de Rai, Raiplay.

Trainingen Of Opleidingen

Daarmee kun je op je laptop ook naar andere Italiaanse zenders kijken, die nu zijn afgeschermd vanwege landelijke tv rechten. Die VPN verbinding is nu nog legaal, maar ik geloof dat deze over 1 a 2 jaar verboden worden. Ik schreef al eens een blog over Italiaanse films streamen. Dat kost doorgaans 3 euro, meestal kun je betalen via Ideal.

Websites van taalscholen Websites van taalscholen hebben dikwijls goede informatie, maar natuurlijk zullen ze altijd proberen jou als student binnen te halen. Ze bieden geen cursussen of grote hoeveelheden oefeningen aan maar online skype/teams/hangout lessen. Uiteraard moet je daarvoor wel betalen. Op hun websites vind je echter vaak ook veel goede studietips.

Opleidingen, Cursussen En Trainingen Voor Financials

Gerenommeerd ook vanwege de cursussen didactiek voor docenten Italiaans in opleiding. Innoverend en dynamisch. Italian with Leo 7. 000 op Facebook, 1300 op Instagram, 7000 op You, Tube). Leo Todaro is een aardige Siciliaan die je meeneemt op een culturele reis door Sicilie. Zijn account is persoonlijk en sympathiek en laat je hem als persoon kennen en daarmee krijg je een Italiaanse vriend erbij, wat leuk is voor elke student Italiaans.

Leuk is zijn zoektocht naar alles wat te maken heeft met Montalbano, de Italiaanse politiecommissaris van de TV. Italian Pills (4000 op Facebook, 4000 op Instagram). Serena is een getalenteerde juf die echt oog heeft voor de behoeften en moeilijkheden van de ietwat gevorderde studenten. Ze heeft zelf buitenlandse talen gestudeerd, maar is zich toch op het Italiaans gaan focussen om dat te onderwijzen, maar door die ervaring weet ze precies de vinger te leggen op moeilijkheden die studenten van een buitenlandse taal tegenkomen in de praktijk.

Wat Voor Cursussen

Podcasts Op podcasts platforms, zoals i, Tunes of Spotify kun je verschillende podcasts vinden om Italiaans te leren. Helaas zijn deze vaak in het Engels, net zoals het geval is met veel betaalde en gratis apps. Veel leerlingen zweren bij die Engelstalige apps, maar als juf heb ik er mijn twijfels bij.

Sommige Italiaanse docenten op You-tube zijn ook bezig met podcasts, maar zij hebben nog niet helemaal door dat een podcast echt een ander kanaal is. Bij You-Tube heb je beeld om je boodschap over te brengen. Beeld is non-verbale communicatie, een context, gebaren: daar zit zoveel in dat je mist in een podcast! Daardoor zijn de You, Tube kanalen van Italiano Automatico en Doppio Espresso beter voor beginners dan hun podcasts.

Icm Opleidingen & Trainingen

Dat is al snel niveau B2. Dit is het niveau wat vooral bereikt wordt als je studeert aan de universiteit. Nederlandse podcasts over Italie Podcasts over Italie zijn er wel degelijk in het Nederlands. Maar dan wordt er in het Nederlands gepraat over Italiaans voetbal, Italiaans eten of de Italiaanse politiek.

Top 3 Beste Cursus Beleggen in Aandelen & ETFs

Zelf vind ik Radio Mangiare wel leuk, hoewel dat niet altijd over de Italiaanse keuken gaat. Voor Valentijn de voetbalfan is de Nederlandse podcast van Lo Stadio over Italiaans voetbal erg leuk. Dit is allemaal erg leuk voor het Italie gevoel, en je leert natuurlijk wel wat over de Italiaanse cultuur, maar de Italiaanse taal zul je er niet leren.

Eduvision Login

Er zijn podcasts in het Engels, zoals Coffe Break Italian en 30 minute Italian. Er wordt heel veel gepraat in het Engels, weinig in het Italiaans. Je leert er niet veel van. Je hebt bovendien interferentie van het Engels, dat betekent dat je ook bezig bent met de Engelse taal.

De beste Engelse podcast, die je ook nog eens naar gevorderd niveau kan brengen zijn betaald. Een voorbeeld is Italianpod101. com. Voor 4, 10 of 23 dollar per maand heb je toegang tot verschillende soorten diensten. Er is een gratis account, maar daar heb je dan weer zo goed als niets aan.

Wat Voor Cursussen

Bij de duurdere betaalde account krijg je hulp van een tutor en een programma op maat. Ook is er News in Slow Italian, hierbij ontvang je het Italiaanse nieuws op podcast, met een aangepast vocabulaire en langzaam uitgesproken. Dit is vanaf niveau B1. Deze is echter ook betaald en kost 12,90 dollar per maand.

Italiaanse podcasts Wat je op niveau A2 (net voorbij het beginnersniveau, zie info over het ERK) gratis kunt doen is het luisteren naar langzame Italiaanse kindersprookjes. Je hebt dan immers al een context. Je weet hoe de sprookjes gaan en kunt daardoor makkelijker de verhaallijn en sleutelwoorden herkennen. Luister hetzelfde sprookje meerder malen en maak notities bij de woorden die je niet begrijpt.

Training En Opleiding

Ook kun je luisteren naar Italiaanse kinderliedjes en versjes, maar daar kun je ook nogal snel moe van worden. We zitten nu eenmaal in een andere levensfase. Ook is dat niveau vaak nog hoger als je eigenlijk zou verwachten. De Italiaanse kinderen voor kinderen is voor een A2 leerling echt te ingewikkeld, die moet echt nog denken aan kleuter en peuterliedjes en versjes.

In deze podcasts wordt het nieuws verteld op een wat tragere manier. Ook heb je op niveau B2 Storia d’Italia, de geschiedenis van Italie. Ook geheel in het Italiaans (ondanks wat de naam doet vermoeden) en op nievau B1/B2 is The Italian Coach (Eduvision trainingen). The Italian coach doet zijn best om het eenvoudig te maken voor studenten, maar kiest toch nog moeilijke onderwerpen, te moeilijk.

Opleidingen, Cursussen En Trainingen Voor Financials

Hun podcast is speciaal gemaakt voor buitenlanders die Italiaans leren en ze nemen je mee naar alledaagse Italiaanse plekken. Ze maken leuke verhaaltjes, maar ze zeggen wel erg makkelijk dat je de grammatica weg moet gooien. Ze zijn zelf geen docent Italiaans, hebben een heel andere achtergrond in de commerciele sector.

Ook hun podcast kun je vinden op Spotify. De podcast Pensieri e parole, is ook een goede. Italiaans leren met podcasts dat is dus helemaal nog niet zo gemakkelijk. Netflix en You, Tube bieden ook aanknopingspunten om de Italiaanse taal te leren, juist vanwege de visuele component. tips voor zelfstudie #1 Wees kritisch naar je voortgang Het belangrijkste bij een studie die je in je eentje doet, is de vaardigheid om zelf eerlijk je voortgang te evalueren.

Opleidingen En Trainingen

Besteed dus regelmatig tijd aan het evalueren van de stand van zaken. Zo kan ik me herinneren dat ik toen ik met niveau B1 bezig was een spreekbeurt moest houden in het Italiaans. Ik mocht zelf mijn onderwerp kiezen en koos (als historica) de Risorgimento. Eduvision opleidingen. De Italiaanse eenwording. Ik bevond mij bij een taalcursus in Italië.

Om het probleem maar niet onder ogen te hoeven zien stak ik mijn kop in het zand. En ik liet de juf weten dat ik niks had voor mijn spreekbeurt. Dat ik het niet kon. Ik bedacht me niet dat ik op zoek moest naar de kinderafdeling van de openbare bibliotheek en om hulp zou moeten vragen.

Opleidingen, Trainingen & Workshops

Zo heb je soms veel aan je hoofd en kun je niet efficiënt denken in oplossingen. ZO MOET HET DUS NIET! Zo weten veel leerlingen wat ze eigenlijk moeten doen, maar doen ze het niet omdat ze het spannend vinden of denken dat het niet lukt. Dit wordt dan nog verergerd als ze te hoge doelen stellen.

Wees realistisch De meeste mensen hebben het vloeiend spreken van een andere taal voor ogen als ze beginnen met het studeren van een taal. Maar is dat wel zo realistisch? Dit zal niet van de ene op de andere dag gaan en voor veel mensen gaan er jaren voorbij voor ze denken in een andere taal.

Opleidingen & Trainingen – Organisatieadvies

Informeer je over de verschillende niveaus van het ERK. Realistisch zijn betekent ook problemen onder ogen zien. Wees kritisch en bekijk wat je écht zelf nodig hebt om vooruit te gaan. Evauleer jezelf regelmatig. #3. Stel doelen! Er zijn veel mensen met een afkeer van toetsen. Waarom moet alles getoetst worden? vragen zij mij.

Een toets zou je allereerst voor jezelf moeten maken. Om inzicht te krijgen in je voortgang en in wat je leert. Als je zelf inzicht hebt in wat je bijvoorbeeld moet kunnen over een jaar, dan kun je daar effectiever naar toe werken. Meer dan als je gewoon lesje voor lesje kijkt wat er op je af komt.

Eduvision Contact

Als het duidelijk is hoeveel tijd je hebt voor studie, wat je achtergrond is, je manier van leren etc. kun je een realistisch plan maken. #4. Bestudeer je doel en handel daarnaar! Als je bijvoorbeeld weet dat je op het einde van het schooljaar het CILS examen A2 wilt doen kijk dan welke onderdelen daarbij horen.

Kies de onderdelen zelf die je wilt oefenen. Als je fouten maakt, kijk dan waarom deze fout zijn. Begin met makkelijke oefeningen en algemene regels en ga van daar uit steeds meer de uitzonderingen bestuderen. Vraag aan je docent wat de criteria zijn voor beoordelingen van toetsen. Wat moet je allemaal kunnen in een conversatie? Wat voor soort teksten moet je kunnen begrijpen? Zoek dan die dingen op en zorg dat je zoveel mogelijk mee in aanraking komt.

Boost – Opleidingen, Trainingen En Testen

Zorg voor succesmomenten Kijk regelmatig naar wat goed gaat en wat je al kan. Als je realistische doelen stelt kun je trots op jezelf zijn op verschillende momenten. Wordt bewust van je vooruitgang. Haal examens. Hoe knap is dat?? Heb je maar een 6? Je hebt het gehaald! Ik heb ook altijd ternauwernood voldoendes gehaald, veel belangrijker is je doorzettingsvermogen op lange termijn.

Realiseer je dat je al muziek kunt meezingen, folders kunt lezen, koffie kunt bestellen etc. Kijk niet naar wat nog niet goed gaat en wat je níet begrijpt als je naar een Italiaanse film gaat in de bioscoop, maar wees gespitst op herkenning. Ga naar Italie om je verworven vaardigheden in de praktijk te kunnen brengen maar laat je niet uit het veld slaan door snel sprekende Italianen die je niet goed begrijpt.

Opleidingen & Trainingen: Meer Dan 200 Opleidingen

Zie het Italiaans niet altijd als doel, maar ook als middel om te spelen, te kletsen en andere dingen te doen. Maak fouten en geniet! #6. Zet door! Na een of twee jaar een dag in de week Italiaans studeren kun je een aardig woordje Italiaans maar ook leer je de frustratie kennen van het niet weten van woorden, het niet begrijpen van de ander, het verkeerd begrijpen of het niet kunnen zeggen wat je wilt.