Goede doelen wereld
Image default
Onderwijs

Muziekworkshops op school

Muziek op school

Muziek, welke puber luistert er niet naar? Op de fiets met oortjes, keihard op de eigen slaapkamer en misschien ook wel in de klas. Muziek is overal! Leerlingen enthousiasmeren voor kunst kan uitstekend met een muziekworkshop op school. Kiezen jouw leerlingen voor een ritmische slagwerkworkshop of willen ze eerder aan de slag als DJ? Met de workshops van Kleinkunstig kan het allemaal!

Muziek met de stem

Je hebt geen drumstel of piano nodig om muziek te maken, iedereen draagt zijn of haar eigen muziekinstrument bij zich! We hebben namelijk allemaal onze stem om muziek mee te maken. Wij organiseren verschillende workshops op school waar de stem als instrument gebruikt wordt. Zo is er voor de echte zangers de workshop Musical zingen en de workshop Gospel. In deze workshop wordt er aandacht besteed aan zangtechnieken en aan kenmerken van het specifieke genre. Willen de leerlingen iets stoerders? Denk dan ook aan een workshop Rap of een workshop Spoken Word. Tijdens deze workshop ligt de focus naast het gebruik van de stem ook op de inhoudelijke tekst. Wie van de leerlingen schrijft de mooiste tekst?

Digitale muziek

Tegenwoordig wordt veel muziek digitaal gemaakt. Alle elektronische beats die de leerlingen luisteren, kunnen ze tijdens de workshop Beatmaking zelf namaken. Wij nemen een box met iPads mee, en onder begeleiding van onze workshopdocent gaan de leerlingen aan de slag. Willen de leerlingen liever zelf plaatjes draaien? Boek dan de workshop DJ op school! Tijdens deze workshop werken de leerlingen aan vaardigheden als timing, precisie en ritme. Ze maken kennis met verschillende apparaten zoals draaitafels en drumcomputers. Aan het eind van de workshop kunnen de leerlingen zelf geluiden mixen en de basistechnieken van scratching uitvoeren! Zijn er talentjes in de klas?

 

Muziekdag

Is een losse muziekworkshop niet voldoende voor jullie leerlingen? Denk dan ook eens aan een muziekdag vol met muzikale workshops. De leerlingen kiezen zelf welke workshops ze willen volgen, het belooft een muzikale dag te worden! Aan het eind van de muziekdag geven we een concert aan alle ouders die komen kijken. Als dat niet een succes wordt!

 

https://www.kleinkunstig.nl

Gerelateerde artikelen

Eduvision Login

Workshops op school

Blind leren typen met dyslexie