Goede doelen wereld
Image default
Onderwijs

Workshops op school

 

Workshops op school 

Een middelbare school is er om de leerlingen klaar te stomen voor hun carrière en hun de juiste mee te geven die zij nodig gaan hebben. Op de scholen worden standaard, verplichte vakken gegeven die elke leerling volgt. Een school doet daarnaast vaak ook nog iets extra’s. Iets wat past bij de school of wat past bij de leerlingen. Deze extra’s zijn een factor van wat de school onderscheidt van andere scholen in dezelfde regio en het hele land. 

 

Voor leerlingen van een middelbare schoolleeftijd is het soms lastig om gemotiveerd te blijven door de vakken die zij moeten volgen. Wanneer de school hier meer tijd aan besteed zal er gezien worden dat de leerlingen liever naar school gaan, wetende dat zij ook leuke dingen gaan doen. Een workshop op school is iets waar een leerling naar uit kan kijken, naast de vakantie. Een workshop school is er om de leerlingen extra kennis te bieden over een onderwerp die aansluit op hun interesses. Tijdens deze workshops raken zij misschien wel geïnspireerd om hier zelf wat mee te gaan doen in de toekomst. 

Workshops

 

Een workshop op school kan worden gefaciliteerd door een bedrijf als Kleinkunstig. Kleinkunstig specialiseert zich in het faciliteren van kunsteducatie op het voortgezet onderwijs met een aanbod die elke school in het land kan aanspreken. De workshops van Kleinkunstig worden altijd gegeven door professionele workshopdocenten die ieder zijn of haar eigen specialisme heeft. De workshops die gegeven worden, kunnen varieren in niveau, lengte en natuurlijk discipline.  

De ervaring van middelbare scholen is bijna altijd zeer positief. Voor veel scholen is het lastig om zelf dit soort activiteiten te organiseren en daarom valt het vaak in het niets. Voor de leerlingen zelf kan een workshop veel betekenen. Naast het opdoen van nieuwe kennis leren zij ook andere scholieren, naast hun eigen klasgenoten, kennen. Dit kan weer een positief effect hebben op de sfeer binnen de school. 

https://kleinkunstig.nl

Gerelateerde artikelen

Eduvision Login

Zo leuk is kunsteducatie op de basisschool

Het is zover: stage!