Goede doelen wereld
Image default
Tuin en buitenleven

Kweekpotten kopen? Neem hier eens een kijkje

Kweken is razend populair aan het worden

Planten kweken is helemaal hip tegenwoordig. Het is leuk om de zaadjes te zien uitgroeien tot mooie plantjes voor sier- of moestuin. Kweken vraagt wat kennis en vaardigheid om de plantjes succesvol te laten uitgroeien. Goede materialen kunnen hierbij ook heel helpend zijn, denk aan kwalitatieve kweekpotten. Gelukkig is het internet een bron van kennis tegenwoordig. Er is veel informatie te vinden om het kweken van allerlei soorten planten. De nodige tips van ervaringsdeskundigen worden er gedeeld. Werkelijk vrijwel iedereen kan ermee uit de voeten. Ga jij het ook een keer proberen? Het is echt de moeite waard!

Hoe start je met kweken

De eerste stap is het laten ontkiemen van de zaadjes. Warme grond met voldoende vocht bevat, is een goed voedingsbodem hiervoor. De meeste kans op succes maak je met een potje afgedekt aarde binnenshuis, die je afdekt met plastic. In een pot kun je beter in de gaten houden of de aarde voldoende vochtig is. Ook de temperatuur binnen is meer gereguleerd dan buiten. Vaak zie je enkele dagen na het zaaien, de eerste groene puntjes al komen. Je blijft dan het plantje goed verzorgen. Op het moment dat het plastic wordt geraakt door plant, verwijder je deze en laat je het nog iets groter groeien. Deze plantjes worden nu stekjes genoemd.

Stekjes laten doorgroeien in een fijne kweekpot

Wanneer je zaadjes uitgegroeid zijn tot stekplantjes hebben ze meer ruimte nodig om door te groeien. Het is verstandig de plantjes nu over te zetten naar een kweekpot. Dit is een pot die het plantje meer ruimte geeft om verder te groeien. Direct in de tuin plaatsen is nog niet aan te raden. Hier zijn je stekjes vaak nog te kwetsbaar voor. Laat de stekjes eerst nog enkele weken uitgroeien tot meer volwassen plantjes.

Welke materialen heb je nodig?

Om te starten heb je zaadjes nodig, kleine en grotere kweekpotjes nodig, aarde en bij voorkeur wat plastic om de potjes mee af te dekken. In het verleden waren de kweekpotten vrijwel altijd van plastic. In deze tijd waarin we meer bewust met het milieu om gaan, is er gelukkig ook een duurzaam alternatief hiervoor. Deze kweekpotten gemaakt van gerecyclede plastic flessen zijn erg populair inmiddels. Het zijn prettige potten in het gebruik, maar zijn daarnaast ook vriendelijk voor de natuur. Dat is toch de wens van iedere tuinliefhebber? Wil je nou ook kweekpotten kopen? Bezoek dan de website van Ecogardenshop waar je naast kweekpotten ook vele andere producten vindt die geschikt zijn voor iedere hobby- of professionele kweker.

https://www.ecogardenshop.com/nl/kweken/kweekmedia/potten/