Goede doelen wereld
Image default
Tuin en buitenleven

Tips om een festival camping te overleven

Een weekend doorbrengen op een festival is natuurlijk genieten, alleen waar blijf je slapen? De meeste mensen kiezen voor de camping die bij het festival hoort, lekker makkelijk. Het is zeker de gemakkelijkste optie, maar als je niet goed voorbereid bent kan het een vervelende ervaring zijn. Daarom is het handig dat je goed voorbereid naar de camping gaat. Om die reden geven wij je een aantal tips om je festival camping ervaring zo goed mogelijk te maken.

Een goede tent

Op de meeste festival campings moet je slapen in een tent. Er zijn al ingerichte tenten beschikbaar, alleen zijn deze meestal niet de goedkoopste optie. Een eigen tent meenemen is een stuk goedkoper en als je de goede kiest, is het een prettige ervaring. Ga voor een tent die niet al te veel weegt en makkelijk op te zetten is, het liefst eentje die je gewoon op kan gooien. Kijk ook voor een tent die licht tegenhoudt en daardoor extra donker is. Misschien wel handig als je niet wakker wilt worden als de zon opkomt.

Een goed luchtbed of slaapmat

Om te zorgen voor een goede nachtrust is een lekker liggend luchtbed of slaapmat geen overbodige luxe. Een slaapmat is het gemakkelijkst omdat je deze alleen hoeft neer te leggen, maar een luchtbed ligt natuurlijk een stuk lekkerder. Als de plaats in je tent het toelaat, is een 2 persoons luchtbed een absolute aanrader. Met een 2 persoons luchtbed kan je lekker breed liggen of natuurlijk een extra persoon in je tent laten slapen.

Geluiddempende oordoppen

Op het festival zijn oordoppen al een must om je oren te beschermen tegen de harde muziek, maar ze komen ook goed van pas als je een goede nachtrust wilt hebben. Je buurman ligt namelijk dichtbij en gedurende de hele nacht zullen mensen langs je tent aflopen. Het is ook niet echt stil op een festival camping. Er zullen de hele nacht geluiden te horen zijn.

Een opgeladen powerbank

De meeste festival campings beschikken niet over voldoende stopcontacten om iedereen op de camping te voorzien van stroom. Om die reden is een opgeladen powerbank ontzettend belangrijk zodat je altijd bereikbaar blijft. Op de meeste festival campings zijn wel mogelijkheden om je telefoon op te laden aan, echter deze zijn meestal tegen betaling.

Met deze tips kun jij tijdens het festivalseizoen genieten van de festival ervaring zonder je druk te hoeven maken over je nachtrust en camping ervaring.

https://www.luchtbedplaza.nl/tweepersoons-luchtbed