Goede doelen wereld
Image default
Zakelijk

Voordelen van CNC-routers

•  Wat Zijn CNC-routers?

CNC Router Machine is een soort automatische werktuigmachine met een CNC-systeem dat wordt gebruikt voor het automatisch snijden, graveren, snijden, frezen, boren en groeven van verschillende stoffen, zoals hout, aluminium, PVC, enz. Het is in staat om zeer nauwkeurige en complexe vormen en contouren produceren door materialen met een gereedschap te bewerken. Ze worden meestal gebruikt voor 2D-snijden op vlakke materialen. Met behulp van geprogrammeerde apparaatpaden die zijn afgeleid van een vectortekening, stuurt een controller de machine om de gereedschapskop langs de X- en Y-as te bewegen. Hoewel ze met een volledig programmeerbare Z-as en een geschikt ontwerpbestand en controller even goed zijn in het bewerken van uitgebreide 3D-profielen en ontwerpen in hetzelfde brede scala aan materialen.

•  Technologische ontwikkeling

Het proces van CNC-technologie is radicaal geweest, met name voor rijsnelheden en positionele nauwkeurigheid. Geautomatiseerde gereedschapswisselkeuzes en functies voor geautomatiseerde bediening en software-integratie zijn ook overklast. Recente vooruitgang in machinefuncties betekent dat klanten nu sneller dan ooit tevoren een goedkope, op maat gemaakte machine kunnen kopen, geconfigureerd om aan hun exacte eisen en verwachtingen te voldoen.

Routers zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, van kleine desktopmachines tot industriële machines die in staat zijn om zeer grote en dikke materialen snel te verwerken, waardoor ze een tijdbesparende en goedkope oplossing zijn om materialen nauwkeurig te verwerken.

Voordelen van CNC-routers:

• Multifunctioneel

Een belangrijk voordeel van de bovenfrees is dat hij kan snijden en graveren zonder dat er een alternatief gereedschap nodig is. De herhaalbaarheid van vormmateriaal stelt u in staat materialen nauwkeurig en zo vaak als nodig te snijden. De frequentie van fouten en verspilling wordt echter verminderd.

• Efficiëntie

Deze machines kunnen functioneren met slechts één operator, wat de arbeidskosten verlaagt. Bovendien is de gebruikelijke werksnelheid tot 25.000 RPM en kan de gereedschapskop snel langs de X- en Y-as bewegen. Dit betekent dat materialen in een ongewoon hoog tempo worden verwerkt. Deze factoren maken de machine na de initiële investering bijzonder voordelig. Het snijgereedschap is over het algemeen gemaakt van koolstofstaal, hogesnelheidsstaal (HSS) of volhardmetaal. Dit zorgt ervoor dat zeer dichte materialen kunnen worden bewerkt. Dankzij de instelbare gereedschapshoogte kunnen dikke materialen worden gesneden zonder dat er een hoger vermogen nodig is, in tegenstelling tot een lasersnijmachine die wordt beperkt door de functionele lengte van de gefocusseerde laser voordat deze divergeert en afneemt.

•  Makkelijk te gebruiken

CNC-routers krijgen hun toolpath-instructies meestal van een stuk tussensoftware. Zelfs programmeurs kunnen hun tekenpakket naar keuze blijven gebruiken. Het programmeren en bedienen van de machine is vrij eenvoudig, mits training is gevolgd.

• Veilig in gebruik

CNC-routers produceren echter opmerkelijk minder dampen dan veel andere vormen van vormgeving, zoals lasergraveren, en kunnen tijdens het snijproces grote hoeveelheden steenslag en stof produceren. Hoewel CNC-machines over het algemeen zijn uitgerust met een stofafzuigsysteem inclusief een afzuigventilator en filter. Dit vermindert de hoeveelheid stof die het bed verlaat naar de omgeving.

Sommige machines kunnen worden gevormd met vacuümbedden die niet-poreus materiaal op het bed zuigen, in het algemeen zonder dat er extra mechanische werkhouding nodig is. Hoewel het essentieel is om op te merken dat naarmate de materialen worden weggesneden, de neerhoudkracht van het vacuüm verzwakt. Sommige CNC-routers hebben zonekleppen om het vacuüm op het meest geschikte deel van het bed te concentreren.

Routers zijn zeer beschermend in het gebruik, mits training wordt gevolgd en geschikte PBM worden gedragen. Extra functies zoals veilige behuizingen kunnen ook als extra veiligheidsmaatregel worden toegevoegd. Deze behuizing biedt maximale veiligheid voor de operator, terwijl het van alle kanten kan worden bekeken – het beste voor scholen, hogescholen en andere educatieve diensten.

Gerelateerde artikelen

Apple iPad weetjes, tips en tricks

Het werk van een webdesigner

Lees hier meer over glasfolie