Goede doelen wereld
Image default
Zorg

Aangepaste schoenen: zet het op een lopen

Kampt u met lichte voet- of loopproblemen? Zoals een pijnlijke voet, instabiele knie of (klein) verschil in beenlengte? Grote kans dat uw probleem valt op te lossen met aangepaste schoenen, ook wel OVAC schoenen genoemd. Luiten Orthopedie helpt u hiermee graag weer op de been. Maak hiervoor een afspraak met een specialist in een van onze vestigingen in de Achterhoek, Stedendriehoek of Twente.

 

Wat zijn aangepaste schoenen/OVAC schoenen?

Orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen, kortweg OVAC schoenen. Zo heten aangepaste schoenen in vaktaal. In begrijpelijke woorden draait het dan om gewone schoenen, die u zelf kocht en die wij voor u veranderen. Doel? Uw klachten verminderen of zelfs laten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Zodat u weer lekker rondloopt tijdens werk, feestjes, wandelingen en meer.

 

Voor welke schoenen kan dit?

•    dagelijkse schoenen
•    wandelschoenen
•    pantoffels
•    werkschoenen
•    feestschoenen
•    en nog veel meer

 

Alleen op recept/doorverwijzing

U mag alleen OVAC schoenen laten maken als een specialist u doorverwijst. Meestal is dat een orthopedisch chirurg, een reumatoloog of een revalidatiearts. Met deze doorverwijzing meldt u zich bij ons voor een afspraak. De diagnose van uw specialist helpt ons op weg naar de juiste aangepaste schoenen voor u.

 

Soorten aanpassingen

•    verhoging in uw schoen
•    correctie in of aan uw schoen

 

Vaste contactpersoon met verstand van voeten

Vanaf het moment dat u uw eerste afspraak met ons hebt, krijgt u een vaste contactpersoon. Deze orthopedisch schoenmaker of schoentechnicus wordt uw begeleider. Dat blijft hij tot en met de oplevering en nacontrole.

Want misschien vindt u het al eng genoeg dat u aangepaste schoenen nodig hebt; wel zo prettig als u dan een soort vertrouwenspersoon hebt die er voor u is bij vragen of twijfels. En die ervoor in staat dat alles van begin tot eind soepel loopt. Net zo soepel als u na de oplevering van de OVAC schoenen weer loopt…

 

Zo gaat het in z’n werk

Voor u aangepaste schoenen krijgt, gebruiken we een handige werkwijze. Uw orthopedisch schoenmaker bij Luiten Orthopedie past deze voor u toe.

1.    Uw gezondheidsklacht(en) onderzoeken en  beoordelen
2.    Advies geven over aanpassing aan uw eigen schoen
Of
3.    Advies geven om nieuwe schoenen in de gewone schoenwinkel te kopen
4.    Vermaken van uw eigen of nieuw gekochte schoenen in onze werkplaats

Met deze 4 stappen lossen we uw voet- en loopprobleem graag op maat op. Zodat u straks (weer) loopt als een kievit. Nou ja, of in ieder geval met veel minder gezondheidsklachten (of zelfs helemaal zonder!) en een stuk soepeler.

 

Hoe lang duurt het?

Aanpassen van uw schoenen kost meestal zo’n twee weken tijd. Soms iets meer, als de aanpassing wat ingewikkelder is. Past u ze en zitten ze daarna goed? Dan mag u het daarmee meteen op een (spreekwoordelijk) lopen zetten. Een week of 6 later nodigen we u weer uit om langs te komen. Dan controleren we of uw voeten zich met deze aangepaste schoenen gedragen zoals we verwachten.

Ook horen we dan natuurlijk graag of het schoeisel u zelf goed bevalt. Waar nodig passen we dan eventueel nog iets aan.

 

Wat kosten OVAC schoenen?

Er is een verschil tussen de werkelijke kosten voor uw aangepaste schoenen en de kosten die u betaalt. Hieronder vindt u het op een rijtje. De kosten zijn namelijk opgesplitst in:
•    deel dat uw basisverzekering voor de zorg vergoedt
•    deel dat u zelf betaalt (wettelijke bijdrage): 131 euro
•    eventueel uw eigen risico bij uw zorgverzekeraar, al dan niet door u zelf verhoogd