Goede doelen wereld
Image default
Architectuur

Waar moet je opletten als je een zwembad inbouwt

De afgelopen jaren lijken de zomers warmer en heter te worden. Een gevolg van de klimaatverandering? Het bevordert de ontwikkeling van de zwembadindustrie: steeds meer mensen willen een zwembad in hun tuin. Een zwembad inbouwen is voor veel mensen een droom die uitkomt. Stel je voor je bent op weg naar huis op een warme zomerdag en je kan je vrije avond beginnen met een frisse duik in je eigen zwembad. Waar moet je opletten als je een zwembad inbouwt. In deze blog kun je er meer over lezen.

Graven voor de inbouw van een zwembad

Je mag niet zomaar beginnen met graven in je tuin om een zwembad te maken. Dit moet je eerst aanvragen bij de gemeente en die kijken of het mogelijk is en of het mag. Als dit gedaan is moet je gaan kijken of er genoeg plaats is in je tuin voor een zwembad. Naast het Intex easy set zwembad zelf moet je ook genoeg ruimte bewaren. Dit wordt gedaan zodat je rondom het zwembad kan lopen en om technische snufjes kwijt te kunnen, zoals filters, pompen en een verwarming. Tot slot moet je ook gaan kijken of de ondergrond van je tuin geschikt is. Het niveau van het grondwater moet niet te hoog staan. Is de bodem sterk en stabiel genoeg om het zwembad en het water te dragen en kunnen vrachtwagens en graafmachines het terrein bereiken om het gat te graven en het zand weg te voeren.

De stijl en vorm van het zwembad

Voor de inbouw van een zwembad moet je ook rekening houden met wat voor stijl en vorm zwembad je wilt. Het is natuurlijk een kwestie van smaak wat voor soort zwembad je inbouwt. Zo zijn er ronde, organische, rechthoekige en ovale zwembaden. Aan de gekozen vorm en stijl zal uiteraard ook een prijs aan vasthangen, want verschillende en ingewikkelde vormen kosten meer werk en tijd. Verder moet je ook rekening houden met de bouw van het zwembad. Je kan kiezen voor een gegoten of gemetseld zwembad. Bij een gegoten zwembad wordt een vak gevormd en gegoten met waterdicht beton. En een gemetseld zwembad wordt gemaakt met tegels en een waterdichte folie achter de tegels.

https://intexplezier.be/intex-above-ground-swimming-pools-zwembaden-bovengronds-piscine-hors-sol/intex-easy-set-pools-zwembaden.html