Goede doelen wereld
Image default
Internet

Het instellen van een extreem groot led scherm

Tegenwoordig zie je led schermen die meer leds hebben dan een standaard Novastar MSD300 zendkaart aan kan.

Deze kan namelijk maximaal 1920×1200@60Hz aan. Omdat men tegenwoordig of hele grote schermen heeft met grote afmetingen of schermen met extreem kleine pixelpitch zodat men dus een groter bereik nodig heeft.

Dan is een optie om een videoprocessor te gebruiken. In een videoprocessor kan men meerdere kaarten tegelijk programmeren. De videoprocessor verdeeld dan het beeld in een aantal stukken. Zodat er dus een groter beeld weergegeven kan worden.

Dit geldt voor zowel de horizontale als verticale resolutie.

2e optie is gebruik 2 Ethernet uitgang poorten.

De MSD300 kaart heeft 2 uitgang poorten. Het kan zijn dat u het niet redt om een scherm met 1 poort aan te sturen. 1 poort kan namelijk maar maximaal 650.000 pixels aan.  U dient dit dan te programmeren in de software. U kan hier een 2e poort selecteren en dus vandaaruit een nieuwe UTP kabel trekken naar het scherm om de rest van het beeld weer te gaan geven.

Dit is een vrij specifieke manier  van programmeren maar daardoor kan u dus grotere schermen weergeven.

De input van de MSD300

De MSD300 heeft als input een DVI signaal.  Deze kan dus maximaal 1920×1200@60Hz aan. 

Waar gebruiken ze extreem grote led schermen

De meeste extreem grote led schermen ziet u langs de snelweg staan. Dit zijn de reclame zuilen waarvan men vindt dat deze van een grote afstand gezien moet worden. Daarnaast ziet u ze soms aan de buitenkant van gebouwen. Deze gebouwen staan ook vaak langs een snelweg. Omdat passanten het scherm al van veraf zien hebben ze meer tijd om de advertenties in zich op te nemen.

Energieverbruik extreem groot led scherm

Als we u nog een tip mogen geven dan is dat wel dat u moet kijken naar het energieverbruik van een heel groot led scherm. Omdat er heel veel leds in zitten en het scherm vaak buiten hangt zijn dit erg milieuonvriendelijke schermen. Vooral de oudere schermen hebben hier last van. Tegenwoordig zijn er led schermen die heel energiezuinig zijn en bijvoorbeeld maar 100 watt per m2 verbruiken. Zo kan u op langere termijn veel energie besparen. Leddisplayexpert uit Breda kan u hier meer over vertellen.