Goede doelen wereld
Image default
Internet

Vervoersmiddel verbinden met het internet

Wil je een vervoersmiddel gaan verbinden met het internet, zoals je auto, scooter, e-bike of ander vehikel? Op deze manier ben je er altijd van op de hoogte waar je vervoersmiddel zich bevindt. Zo kun je nooit meer vergeten waar je je auto ook alweer had geparkeerd, of bijvoorbeeld of iemand al in de buurt van thuis is zodat het eten alvast bereid kan gaan worden.

Uiteraard is dit ook het ultieme beveiligingsmiddel, aangezien jouw voertuig overal ter wereld teruggevonden kan worden als het wordt gestolen. Steeds meer voertuigen zijn al verbonden met het internet, zodat het makkelijker wordt om de weg te vinden middels online navigatie of de muziek te streamen die jij wil horen.

Niet alleen voor jou is het een voordeel om je vervoersmiddel te verbinden met het internet, ook voor de fabrikant is dit ideaal. Nu wordt er één keer geïnstalleerd en op het moment dat de software erop wordt gezet is deze eigenlijk al verouderd. Met een internetverbinding krijgt de software automatische updates en heb je altijd de nieuwste versie en functionaliteiten.

In de toekomst gaat dit nog veel verder. Ford ontwikkelt bijvoorbeeld toepassingen voor zijn Sync systeem om het niveau van de bloedsuikerspiegel van diabetische bestuurders te controleren en nabijgelegen restaurants aan te geven als dit niveau daalt.

Er zijn apps in ontwikkeling die gegevens over de positie van een bestuurder verwerken en locatiegebaseerde advertenties en promoties aanbieden.

Wil jij ook jouw voertuig met het internet te verbinden om altijd de meest actuele ontwikkelingen te kunnen benutten? Bekijk eens de M2M simkaart van Olivia Wireless, ideaal om apparaten te verbinden met het internet.

https://www.oliviawireless.nl/

Gerelateerde artikelen

Waarom is de Samsung TV zo ontzettend populair bij veel mensen? Een aantal redenen!

Een cloud werkplek afnemen bij deze Managed Service Provider

Wanneer en waarom een boekhouder inhuren?