Goede doelen wereld
Image default
Kinderen

Hoe je het huilen van je pasgeborene kunt kalmeren

Wanneer je nieuwe baby wordt geboren, is dit de meest magische tijd voor hechting. Ze zijn alert, ontvankelijk en hebben geen herinnering aan het leveringsproces. Tijdens deze periode kun je met ze praten en je stem kan ze kalmeren. De stem van je nieuwkomer is een prachtige bron van troost en troost. Lees verder voor handige tips om het huilen van je pasgeborene te kalmeren. Hopelijk zullen deze tips je zorgen over je pasgeboren baby verlichten.

Pasgeborenen slapen meestal acht tot negen uur per dag en kunnen soms acht uur ’s nachts slapen. Hun kleine magen betekenen dat ze om de drie uur moeten voeden, maar oudere pasgeborenen kunnen langer gaan tussen voedingen. Het is normaal om de behoefte te voelen om de luiers van je baby tijdens deze uren te verschonen, maar als je een lange dienst hebt, wil je eerder wakker worden om je pasgeborene te voeden. Het huilen van je nieuwe baby zal wakker worden en je kalmeren, dus het is het beste om hem of haar een paar minuten te laten huilen.

Je nieuwe baby kan onmiddellijk beginnen met interactie met je familie. Je eerste paar weken zullen de belangrijkste en meest memorabele tijd zijn voor je gezin. Je baby zal een beetje in de war raken door de vreemde geluiden van je nieuwe baby. Het lijkt misschien alsof hij overprikkeld wordt, maar het is eigenlijk gezond voor je pasgeborene. Dit is een normaal onderdeel van het ontwikkelingsproces en je zult zachtaardig tegen hem of haar willen zijn.

Je pasgeboren baby zal in het begin een beetje moeilijk zijn om zich in een routine te nestelen. Dit komt omdat het moeilijk is om te wennen aan het slaappatroon van de pasgeborene en je niet weet wat je kunt verwachten. Terwijl je je aanpast aan de nieuwe baby, probeer dan zijn of haar routine te volgen. Je nieuwe baby zal uiteindelijk wennen aan zijn of haar slaappatroon. Het is belangrijk om geduldig en consequent te zijn. Het zal even duren om je aan te passen aan je nieuwe normaal, maar het komt na een tijdje samen.

Het is belangrijk om te onthouden dat je pasgeborene vier tot zes uur slaapt. Ze hebben om de paar uur voeding nodig en als je je baby langer dan vier uur niet hebt gevoed, is het tijd om de baby wakker te maken. Als je baby geen regelmatig schema heeft, kunt je overwegen een zorgverlener te raadplegen. De behoeften van je nieuwe kleintje zullen uniek zijn en hun behoeften zullen veranderen naarmate ze groeien.

Het gezichtsvermogen van een pasgeborene zal beperkt zijn als het een pasgeborene is, maar het zal zich ontwikkelen naarmate ze groeien. Meestal hebben ze hun volledige zicht rond de leeftijd van drie maanden, zodat ze de stem van hun moeder kunnen herkennen, maar ze zullen niet glimlachen totdat ze 6 weken oud zijn. Bovendien zullen hun ogen in het begin meestal blauw of grijs zijn. Tegen de tijd dat ze een jaar oud zijn, kunnen ze objecten tot op zes meter afstand zien.

Lees ook ons artikel over ontspannen bad voor je baby