Goede doelen wereld
Image default
Kinderen

Maattabel luiers

Een ding dat u als ouder moet weten, is dat u luiers voor uw baby moet hebben wanneer u hem of haar uit het ziekenhuis naar huis brengt. Als nieuwe ouder ben je je er misschien niet van bewust dat luier maten variëren afhankelijk van het gewicht. Lees verder als u op zoek bent naar een gids om de verschillende luier maten te begrijpen – en wanneer u een maat groter moet nemen.

De juiste luier maat voor uw kind

Baby luiers zijn verkrijgbaar in negen maten, van preemie tot maat 7. Hoewel het goed is om vrienden en familie te kunnen vragen hoe de luiers van hun kind passen, moet je er rekening mee houden dat elk kind uniek is. Het is dus eigenlijk beter om op uiterlijk en gewicht af te gaan. De kinderarts zal uw baby regelmatig wegen, of u kunt een weegschaal kopen om uw baby thuis te wegen. Deze handige tip kun je gebruiken als je geen weegschaal wilt kopen: ga zelf op de weegschaal staan. Houd uw normale gewicht bij. Stap er daarna met uw kind op en noteer de variatie. Dat is het gewicht van je baby.

De juiste luier voor uw kind krijgen

Het is van cruciaal belang dat de luier van uw kind goed past voor zowel het comfort van uw baby als om uitbarstingen en lekkages te voorkomen. Luiers moeten: Goed onder de navel passen zonder al te beperkt te zijn. Het moet ook goed om de benen passen. Ook is een goede afsluiting gewenst, maar niet ten koste van de veiligheid van je baby. Zorg ervoor dat u met uw vinger langs de benen gaat om de luier uit te laten waaien. Dit zorgt voor een gezellige bescherming tegen uitbarstingen en lekken. Omsluit ook de onderkant van de baby volledig. Geef de huid van je baby en de luier een ruimte van ongeveer twee vingers. Sommige luiers bevatten maataanduidingen op de voorkant van de luier. Wanneer de afbeelding die verborgen is onder de vastgemaakte “tabs” begint te verschijnen, is het misschien tijd om terug te schalen. Het is waarschijnlijk dat de luier te groot is als de twee lipjes elkaar in het midden raken. Er mogen geen rode vlekken op de huid van je baby zitten als je de luier uittrekt.