Goede doelen wereld
Image default
Kinderen

Je kind goede hygiëne aanleren

Je kind goede hygiëne aanleren

Je kind moet zichzelf schoon en hygiënisch houden om gezond te blijven en zich goed te voelen. Goede persoonlijke hygiëne en sanitaire voorzieningen zullen hun zelfrespect en zelfvertrouwen een boost geven. De basisprincipes van een goede persoonlijke hygiëne voor kinderen zijn onder meer tandenpoetsen en handen wassen. De meeste ziektekiemen worden verspreid door handcontact. Ze kunnen ook worden verspreid door buiten te spelen, zoals bijvoorbeeld als ze met de kinder fiets spelen. Regelmatig handen wassen voorkomt dat je kind en anderen ziek worden. Kinderen hebben uiteraard ook regelmatig een bad of douche nodig. Je kunt aan het eind van de dag een bad of douche aanmoedigen als onderdeel van een routine voor het slapengaan. Door je kind te leren goede gewoonten voor persoonlijke hygiëne te beoefenen, zal dit hem in de toekomst helpen. Deze zullen nog belangrijker worden naarmate ze ouder worden en de puberteit naderen. Als je eerlijk kunt praten over schoon blijven, kun je de meer persoonlijke hygiëne problemen oplossen zodra ze tieners zijn.

Sanitaire voorzieningen en hygiëne in het openbaar vervoer

Mensen vertrouwen vaak op het openbaar vervoer om hen goedkoop en efficiënt van punt A naar punt B te brengen. Denk bijvoorbeeld aan bussen en de metro. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je geen nare ziektekiemen oppikt als je op weg bent naar je bestemming. Ga niet naast een passagier zitten die duidelijk ziek is of tekenen van hoesten of niezen vertoont. Verplaats van stoel indien mogelijk. Doe een stoel controle voordat je gaat zitten. Ga niet op een stoel zitten die zichtbaar vuil is. Je kunt een transport medewerker vragen om te worden verplaatst als je een toegewezen stoel hebt. Was je handen zo snel mogelijk nadat je je bestemming hebt bereikt en het openbaar vervoer verlaat. Metalen palen en andere oppervlakken die passagiers aanraken, zijn vaak besmet met microben en bacteriën. Je moet ook je meegebrachte spullen, zoals bijvoorbeeld een telefoontasje leer, bij thuiskomst ontsmetten. Draag ook altijd handdesinfecterend middel op alcoholbasis bij je als je naar buiten gaat en desinfecteer wanneer je oppervlakken aanraakt.

Goede hygiënepraktijken op de werkplek

Goede hygiënepraktijken moeten altijd overal worden toegepast, ook op de werkplek. Werknemers moeten altijd hun handen wassen met zeep bij het binnenkomen en verlaten van het werk, evenals voordat ze gaan eten. Gebruik een ontsmettingsmiddel op alcoholbasis als er geen zeep beschikbaar is. Je dient je nies- en hoestbuien op te vangen in een tissue en deze onmiddellijk weg te gooien. Het is ook mogelijk om je elleboog te gebruiken om je nies- en hoestbuien op te vangen als er geen tissue beschikbaar is. Vergeet nooit om te allen tijde social distancing te bewaren. Zorg er ook voor dat persoonlijke bezittingen, zoals je laptop rugzak, worden gedesinfecteerd en vermijd het delen van deze bezittingen indien mogelijk.

De impact van slechte sanitaire voorzieningen en slechte hygiëne

Mensen verspreiden ziektekiemen op talloze manieren. Van niezen zonder tissue tot koffiekopjes ongewassen laten staan. Sommige gedeelde faciliteiten en apparatuur kunnen snel hoge niveaus van schadelijke bacteriën bevatten als ze niet goed worden schoongemaakt. Ze kunnen ernstige gevolgen hebben voor je organisatie wanneer dit gedrag en deze gevaren ongecontroleerd blijven. Een bedrijf kan eronder lijden als zieke mensen blijven werken en mogelijk ziektekiemen verspreiden. Slechte hygiënenormen verminderen ook het vermogen van mensen om zich op hun werk te concentreren en veroorzaken een negatieve mentaliteit. Dit kan de productiviteit en het moreel beïnvloeden.