Goede doelen wereld
Image default
Telefonie

Goedkoop bellen? Sim only is de beste keuze

Je mobiele telefoon mag tegenwoordig natuurlijk best wat kosten, want laten we eerlijk zijn; je maakt er heel erg veel gebruik van. Bellen is allang niet meer de functie van de telefoon. Sterker nog, veel mensen bellen liever helemaal niet meer. 

Een appje of een mailtje is net zo makkelijk. Toch wil niet iedereen elke maand weer een hoop geld uitgeven aan de telefoon en voor die mensen is er het sim only-abonnement naar keuze. Een zeer goedkope manier om van je telefoon gebruik te maken.

Sim only = toestel zelf regelen

Zoals de naam al een beetje doet vermoeden, is een sim only abonnement dus alleen een simkaart. Dit zit zo; vroeger sloten veel mensen een abonnement + toestel af. Ze betaalden dan een vast bedrag per maand. In feite betaalde je de telefoon gewoon op afbetaling en hier is enkele jaren geleden een hoop ophef over ontstaan in een rechtszaak. 

Tegenwoordig kun je nog steeds wel een telefoon krijgen bij je abonnement, maar is dit een koop op afbetaling. Het is voor de consument zo een stuk duidelijker hoeveel ze precies betalen voor het toestel. Het is ook een lening die je aangaat. Dit heeft ook gevolgen voor bijvoorbeeld de hypotheek die je kunt krijgen of andere schulden die je aangaat. 

Als je kiest voor een sim only abonnement, dan sluit je dus puur en alleen een abonnement af. Het toestel moet je helemaal zelf regelen. In de praktijk zie je vaak dat mensen hun huidige telefoon blijven gebruiken. Vaak is dit dan wel een wat ouder model, maar je hebt op deze manier wel een heel hoop meer besparing. Het is voor veel mensen dan ook een bewuste keuze.

Nieuw sim only abonnement vergelijken