Goede doelen wereld
Image default
Telefonie

Vanaf welke leeftijd krijgt een kind een smartphone?

Smartphones worden steeds belangrijker in ons leven. Want zeg nou zelf, wat kun je tegenwoordig niet doen met een smartphone? Bellen, appen, gamen, Netflixen en nog veel meer. Voor kinderen is het krijgen van hun eerste smartphone iets om naar uit te kijken. Maar vanaf welke leeftijd krijgt een kind gemiddeld een smartphone?

 

Gemiddelde leeftijd

Kinderen in Nederland krijgen op steeds jongere leeftijd een mobiele telefoon. In 2013 lag de gemiddelde leeftijd op 13,2 jaar. In 2017 was dit al 11,7 jaar, blijkt uit een onderzoek van KPN. En in 2020 heeft al meer dan de helft van alle kinderen op zijn tiende al een telefoon. En vanaf acht jaar heeft één op de drie kinderen een mobiele telefoon. Er is dus duidelijk een trend te zien in de leeftijd wanneer kinderen hun eerste mobiele telefoon – vaak een smartphone – krijgen.

 

Welke telefoon?

Vaak is de eerste mobiele telefoon één die eerst door vader of moeder werd gebruikt. Een iets oudere telefoon dus, maar prima om als eerste telefoon voor een kind. En die telefoon is zeker handig wanneer uw kind buiten gaat spelen of alleen naar school fietst en u wilt contact hebben of via GPS zien waar hij is.

Alternatief voor jonge kinderen

Heeft uw kind nog geen mobiele telefoon, dan is een GPS tracker of GPS horloge voor kinderen wellicht een uitkomst. Al vanaf 3 jaar is deze gadget geschikt voor wanneer u wilt weten waar uw kind uitspookt. Het GPS kinderhorloge en de GPS tracker beschikken over locatieweergave via GPS en het is mogelijk om er naartoe te bellen. Zo kunnen jullie ook contact hebben met elkaar. Stel zones in, bijvoorbeeld om het huis, bij opa & oma en bij school. U ontvangt een melding wanneer uw kind de zone verlaat of betreedt.

https://www.spottergps.com/gps-horloge/kind/