Goede doelen wereld
Image default
Toerisme

Antwerpen – een stad van musea

hoogtepunten antwerpen

Een van de moderne attracties van Antwerpen, een stad in België van belang, is het Museum “aan de Strom”, dat pas in tweeduizend elf geopend is voor bezoekers. Het gebouw is opgetrokken uit Indiase rode zandsteen in verschillende tinten. Op de muren van het gebouw zijn afbeeldingen van een hand te zien, die opnieuw doen denken aan de legende van het ontstaan ​​van de stad. Het museum is een kunst- en tegelijkertijd een scheepvaartmuseum. Hier kunt u verschillende vondsten van archeologen, steenambachten, sieraden, unieke werken van over de hele wereld zien.

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten aan het Leopoldplein

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, opgericht in 1890, bevindt zich op het oude Leopoldplein, gebouwd in 1890. Het museum weerspiegelt de ontwikkeling van de kunst in de zestiende en zeventiende eeuw, toen de stad het culturele centrum van Europa was.

Tuin voor het huis van de kunstenaar Pedro Pablo Rubens in Antwerpen

Je kunt niet om het Rubenshuis heen, een museum dat de veelzijdigheid en diepgang weerspiegelt van de kunstenaar die in de stad en daarbuiten bekend is. Hier worden de kunstcollecties van de kunstenaar gepresenteerd, onvolledige reproductie van het interieur van de kunstenaar. Helaas heeft het museum nogal wat originele stukken uit de Rubenscollecties. Er is geen manier om de originele schilderijen van Rubens na te maken, aangezien ze ver buiten België lagen. Velen zijn al in andere beroemde musea, bijvoorbeeld:

  • in New York, VS – Metropolitan Museum;
  • in Madrid, Spanje – Prado;
  • in Parijs, Frankrijk – Louvre;
  • in St. Petersburg, Rusland – de Hermitage;
  • in München, Duitsland – Old Pinakothek.

Gewapend met kennis over de geschiedenis van de stad en haar belangrijkste interessante plekken, kunt u er veilig heen gaan om levend te genieten van de originaliteit en unieke sfeer.

https://www.dergatsjev.be/2020/08/antwerpen-toerisme-activiteiten-meir.html

Gerelateerde artikelen

Hoe beleef je het beste van Amsterdam

De mooiste wandelroutes van de Benelux

De uitsluitingen van een doorlopende reisverzekering vergelijken (Bolivia en Ecuador)