Goede doelen wereld
Image default
Toerisme

Mooiste plekken in Maastricht

Eén van de oudste steden van Nederland en de hoofdstad van de bourgondische leefstijl in Limburg: Maastricht. Het is een van de meest geliefde steden in Nederland voor een citytrip en dagelijks ontvangt het veel bezoek van onze Belgische buren. Men komt om te winkelen of om op één van de gezellige terrasjes te zitten, maar Maastricht heeft nog meer te bieden dan enkel winkeltjes en cafeetjes. De belangrijkste bezienswaardigheden zetten wij voor jou op een rijtje.

Het centrum van de stad: het Vrijthof

Omringd door cafés en historische gebouwen als de Sint-janskerk, de Sint-Servaaskerk en het Generaalshuis vind je het hart van Maastricht. Niet alleen worden hier regelmatig evenementen en markten georganiseerd, ook staan er een aantal kunstwerken die je kunt bekijken tijdens een welverdiende rustpauze op het terras.

Een kerkelijke boekhandel

De Dominicanenkerk dient al twee eeuwen niet meer als gebedshuis. Hier werd in 2006 namelijk een boekhandel geopend. Als boeken liefhebber mag je één van coolste boekhandels ter wereld zeker niet links laten liggen. Naast de boekhandel is in de kerk ook een koffiebar te vinden.

Het stadhuis

Op het marktplein van Maastricht vind je het Stadhuis. Het gebouw stamt uit de 17e eeuw en er werd maar liefst 25 jaar aan gewerkt. Het gebouw is niet heel groot, maar dit maakt het niet minder imposant. Volledig gebouwd in de stijl van het Hollands Classicisme, trekt het stadhuis met de toren in het midden zeker de aandacht.

Wonen in Maastricht

Lijkt Maastricht jou net als ons ook zo’n prachtige plek om te wonen? Door verhuizen maastricht op te zoeken, vind je een hoop belangrijke informatie en leuke woon ideeën.

https://cargo-care.nl/verhuisbedrijf-maastricht/