Goede doelen wereld
Image default
Toerisme

De uitsluitingen van een doorlopende reisverzekering vergelijken (Bolivia en Ecuador)

Maanden achtereen op reis gaan kan een geweldige ervaring zijn. Maar op verre locaties wil je op zijn minst weten dat je medische kosten gedekt zijn, om nog maar te zwijgen van je bezittingen. Zorg er dus voor dat u een doorlopende reisverzekering gaat vergelijken en  deze hebt afgesloten voordat u vertrekt.

Er zijn nog een aantal uitsluitingen, dus zorg ervoor dat u uw polis leest en weet waarvoor u niet gedekt bent. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

  • Alles wat illegaal is

  • Als je illegale middelen of alcohol hebt gebruikt

  • Die uitslag die je hebt opgelopen terwijl je in dat hostel sliep (ah, sorry)

  • Niet-dringende behandeling die kan wachten tot je terug thuis bent (het is geen ziekteverzekering, het is voor reisnoodgevallen)

  • Verdere behandeling thuis

  • Het is belangrijk te onthouden dat verzekeraars reisverzekeringen aanbieden… geen ziektekostenverzekeringen. Dat betekent dat de meeste van de polissen u niet zullen dekken voor reeds bestaande medische aandoeningen of lopende medische zorg (we lappen u op en sturen u naar huis).

Reisverzekering Bolivia

Voel je veilig en beschermd tijdens je reis door het magische Boliviaanse land. Sluit een betrouwbare reisverzekering Bolivia af met ruime dekking. Wij zorgen voor je vanaf het begin van je reis in Bolivia en tijdens je bezoek aan de majestueuze toeristische attracties.

Ongelukken of ziekte zijn tijdens vakanties niet te voorkomen. Met een reisverzekering Bolivia heeft u de rust van persoonlijke en financiële bijstand in geval van enige eventualiteit tijdens uw reis. Een reisverzekering is weliswaar niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen.

Verzekeraars bieden plannen aan die aangepast zijn aan de specifieke behoeften van uw reis: in familieverband, voor plezier of voor zaken. Deze plannen omvatten gezondheidsproblemen, noodgevallen, verloren bagage of documenten en meer; een simpel telefoontje zal het meest geavanceerde systeem van assistentie in werking zetten om U te helpen elk ongemak dat zich kan voordoen op te lossen, in elk deel van Bolivia.

Heb ik een reisverzekering nodig voor Ecuador?

Ja, dat heeft u nodig. Volgens het Ecuadoraanse ministerie van Toerisme moeten vanaf 2018 alle toeristen die Ecuador binnenkomen bij de immigratiebeambten een bewijs van reisziektekostenverzekering overleggen, samen met hun paspoort en een retourticket of een ticket voor een heen- of terugreis.

Een aankondiging op de officiële website van het ministerie luidt: “Het Ministerie van Toerisme beschouwt de “ziekteverzekering voor toeristen” als een zinvolle actie voor de ontwikkeling van het toerisme in het land vanwege het voordeel dat het betekent bij het kiezen van Ecuador als bestemming en het welzijn van iedereen die dit prachtige land bezoekt.”

Sommige toeristen beweren echter dat de vereiste reisverzekering Ecuador alleen afdwingbaar is voor de Galápagos Eilanden, niet voor het vasteland van Ecuador. Blijkbaar hebben complicaties over hoe ze de nieuwe regel kunnen afdwingen de regering gedwongen om de eis uit te stellen.

Gezien de tegenstrijdige informatie, is ons advies dat u op zijn minst een basis ziektekostenverzekering Ecuador moet afsluiten voor uw eigen veiligheid en gemoedsrust als niets anders.

https://www.vergelijkenvanreisverzekeringen.nl/

Gerelateerde artikelen

Antwerpen – een stad van musea

Teambuilding groepsuitje in Breda

De mooiste wandelroutes van de Benelux