Goede doelen wereld
Image default
Toerisme

Hoe beleef je het beste van Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad en de dichtstbevolkte stad van het Koninkrijk der Nederlanden, en tevens de grootste stad van het land. De stad ligt in Noordwest-Europa, zowel in de Nederlandse Republiek als in West-Europa. In de 17e eeuw groeide Amsterdam uit tot een van ’s werelds eerste moderne steden, met een bevolking van meer dan 1 miljoen in 1800. Tegenwoordig is Amsterdam een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Europa.

Wat te doen in Amsterdam

Er is genoeg te doen in Amsterdam, dus zorg ervoor dat je een aantal van de topattracties bekijkt! De stad is de thuisbasis van prachtige architectuur, interessante musea en een bruisend nachtleven. Hier zijn een aantal van de beste dingen om te doen in Amsterdam:

– Bezoek het Rijksmuseum, met werken van onder andere Rembrandt en Vermeer.

– Maak een rondvaart door de grachten en bekijk de stad vanuit een ander perspectief.

– Verken het Anne Frank Huis, waar het jonge meisje zich tijdens de Tweede Wereldoorlog schuilhield.

– Bezoek het Van Gogh Museum, dat de grootste collectie schilderijen van Vincent van Gogh ter wereld bevat.

– Breng een middag door in een van de vele cafés of biertjes in Amsterdam.

Andere leuke weetjes over Amsterdam

Wist je dat in Amsterdam ook de Heineken Experience is gevestigd? Dit interactieve museum is een must voor bierliefhebbers. Je kunt ook een bezoek brengen aan de rosse buurt, een van de bekendste buurten van Amsterdam. Ga zeker een kijkje nemen in de hoofdstad van Nederland en geniet van alles wat het te bieden heeft!

 

https://tickets2cities.com/