Goede doelen wereld
Image default
Internet marketing

Het schoonmaakgeheim dat uw leven zal veranderen

marketing book

Kun je je ruimte op zo’n manier ordenen dat je leven voor altijd verandert? Mari Kondo stelt voor om de KonMari-methode te gebruiken om de rommel in uw huis te overwinnen en prioriteit te geven aan het leven. Reinigen in twee stappen – zo eenvoudig en aantrekkelijk!

Voor eens en voor altijd orde op zaken stellen

De gewoonte om elke keer een klein beetje te doen, creëert het gevoel dat ons hele leven bestaat uit dingen op hun plaats zetten en de badkamer schoonmaken. Marie Kondo herinnert zich dat ze van jongs af aan aangetrokken was tot schoonmaken en het vinden van effectieve manieren om de orde te herstellen.

Deze toestand is bij iedereen bekend. Daarom stelt de auteur een revolutionaire methode voor – om het huis niet geleidelijk op te ruimen, maar in één klap om de rommel uit de ruimte te verwijderen. Door alle oude dingen weg te gooien die al enkele maanden niet zijn gebruikt, brengt u niet alleen het huis, maar vooral de manier van denken op orde.

Marie Kondo vestigt onze aandacht op het volgende:

“Het belangrijkste geheim van succes is dit: als je het in één klap verwijdert, en niet geleidelijk, kun je je denk- en levensgewoonten voor altijd veranderen.”

Door het huis halfslachtig schoon te maken, kom je nooit tot resultaat. Maak van uitmuntendheid uw doel en streef ernaar. Maakt het woord “perfectie” je bang of laat het je sceptisch lachen? Marie Kondo legt uit: “Het werk dat wordt gedaan, kan grofweg in twee soorten acties worden verdeeld: beslissen of je een bepaald item al dan niet weggooit, en vervolgens beslissen waar je het wilt plaatsen. Als je deze twee bewerkingen kunt uitvoeren, kun je zeker perfectie bereiken. “

Het herhaaldelijk bezaaien van de kamer duidt op een speciale manier van denken, dus je moet niet alleen stilstaan ​​bij de orde in huis – orde in jezelf is niet minder belangrijk.

Opschonen herstart je leven

Mensen beginnen bijvoorbeeld op het verkeerde moment met schoonmaken in plaats van zich voor te bereiden op examens of aan de vooravond van een urgent project. Dit gedrag duidt op een innerlijk verlangen om af te leiden van de ware chaos – die in het hoofd.

“Rommel in de kamer – rommel in het hoofd” – dit is de slogan die de auteur van het bestverkochte boek suggereert te adopteren. In een schone en opgeruimde ruimte blijft er niets anders over dan aandacht te schenken aan je innerlijke toestand. Je wordt plotseling in staat om zorgvuldig vermeden problemen te zien en ermee om te gaan. Maar dit zal pas gebeuren nadat alles in huis op zijn plaats is gezet.

Zoek niet naar “jouw” reinigingsmethode

Sommige boeken adviseren u om uw persoonlijkheidstype te bepalen en vervolgens de methode te kiezen die het beste bij uw type past. Maar zoals de auteur opmerkt, is dit een erg handig excuus voor een permanente stoornis. ‘Dus daarom heb ik de hele tijd een zooitje! Ik heb mijn methode gewoon niet gevonden! ” – dergelijke reflecties leiden niet tot iets goeds, want als het om schoonmaken gaat, zijn de meeste mensen gewoon te lui om het te doen.

Marie Kondo deelt mensen in in 3 groepen:

  • ‘Ik kan het niet weggooien.’
  • ‘Ik weet niet hoe ik het moet aanbrengen.’
  • “De eerste twee typen samen.”

De auteur beweert dat, volgens haar waarnemingen, 90% van de mensen tot de derde categorie behoort en de overige 10% van het type “Ik kan niet op zijn plaats komen”. Mensen die alleen tot de eerste categorie behoren, bestaan ​​simpelweg niet, want iedereen moet iets weggooien.

Schoonmaken is een bijzondere gelegenheid

Wanneer Mari Kondo haar cursus begint in het onderwijzen van de kunst van het schoonmaken, schokt ze het publiek met haar zin: “Schoonmaken is een speciale gebeurtenis die eens in je leven plaatsvindt.”

Er zijn twee soorten: dagelijkse schoonmaak en schoonmaak als bijzondere gebeurtenis. De essentie van dagelijkse schoonmaak is om het item te gebruiken en het terug te brengen naar zijn plaats. De essentie van het opruimen van een “speciale gebeurtenis” is om de rommel in uw huis op te ruimen door onnodige en onnodige dingen weg te gooien.

Weg met onnodige dingen in één klap

De verandering in uw huis zou plotseling moeten zijn. Reserveer geen paar dagen om onnodige dingen kwijt te raken – doe het zo snel mogelijk. Je zult versteld staan ​​van de veranderingen die in jou hebben plaatsgevonden. Na zo’n wereldwijde schoonmaak heb je het gevoel dat je in een nieuwe wereld en volgens nieuwe regels bent gaan leven.

Hoe schoon te maken per categorie

Marie Kondo raadt aan om de volgende procedure te volgen bij het ontleden van puin:

  • Bovenkleding van kleding (overhemden, sweaters, sweatshirts, T-shirts).
  • Lagere kledingstukken (korte broeken, broeken, rokken).
  • Kleding op een hanger (jassen, pakken, jassen).
  • Accessoires en hoeden.
  • Gespecialiseerde kleding (badkleding, uniformen).

Hoe u dingen opbergt voor een heerlijk leven

Elk item moet zijn eigen specifieke opslagruimte hebben. Identificeer deze plaatsen en stuur het artikel na gebruik terug. “Een van de belangrijkste redenen voor het back-effect is het onvermogen om de plaats voor elk item te bepalen.”

De ware magie van schoonmaken – goed geselecteerde items passen perfect in de ruimte van het huis.

Mari Kondo herinnert zich dat het doel van haar methode niet alleen is om alle dingen in huis gemakkelijk te ordenen, maar ook om het denken en uiteindelijk het leven zelf te transformeren.

Magisch reinigen zal je leven veranderen

Schoonmaken is een manier van inventariseren die ons de echte kan laten zien. Ja, dit idee is moeilijk te geloven, maar het wordt bevestigd door duizenden klanten die studeren aan de cursussen van Maria Kondo.

Reiniging wekt vertrouwen in het vermogen om beslissingen te nemen en dit geldt voor alle aspecten van het leven. Vaak raken mensen die om de een of andere reden niet aan andere mensen kunnen hechten, aan dingen gehecht. En de moeilijkheid om weg te gooien kan voortkomen uit twee dingen: angst voor de toekomst of gehechtheid aan het verleden.

Neem elk ding in handen en vraag jezelf af: komt het uit het verleden of uit de toekomst? Wat je echt wilt bezitten, bepaalt hoe je je leven wilt leiden.

Een vrouw die bijvoorbeeld erg bezorgd is over haar toekomst, kiest misschien niet de man met wie ze goed is in het heden, maar degene met wie de relatie gunstig is.

En iemand die sterke banden heeft met het verleden, is bang om teleurgesteld te zijn in een nieuwe relatie of om een ​​baan te krijgen bij een ander bedrijf. En het reinigingsproces laat deze verborgen gedachten en angsten los.

Omring jezelf met de dingen die je gelukkig maken, en dan zul je vreugde en voldoening in je leven voelen.

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

instagram marketing

https://marketingbook.shop