Goede doelen wereld
Image default
Dieren

Voordelen chip hond registreren

Je hond chippen en de chip hond registreren gaan altijd samen, dit is immers verplicht in Nederland. Als je een hond bij de fokker koopt zal deze dit doen na de geboorte van de pups. Je hoeft je er dan zelf niet druk over te maken. Koop je een hond in het buitenland? Dan dien je dit wel zelf te regelen. De chip hond registreren en het chippen van de hond kan je bij de dierenarts laten doen, binnen twee weken na de aankoop van de hond, waarna de hond zijn eigen EU-paspoort krijgt. Maar waar laat je de chip hond registreren? Wat zijn de voordelen van de chip hond registreren? Dat lees je in dit artikel.

Waar laat je de chip hond registreren?

Omdat je de hond laat chippen, wordt deze veilig en automatisch geregistreerd bij een aangesloten databank. Je meldt je hond aan bij de databank honden als je eigenaar bent van de hond of als je de fokker bent. Als fokker zijnde meld je direct alle geboren pups aan in de databank. Ook de dierenarts of chipper kunnen het beestje aanmelden bij de databank, daarnaast kan ook een asiel de hond aanmelden. 

Voordelen van chip hond registreren

Er zitten verschillende voordelen vast aan de chip hond registreren. Het registratienummer van de chip wordt bij de databank geregistreerd. Door de chip kan je de hond weer terugvinden, mocht deze ooit weglopen. Het nummer van de chip is namelijk weer terug te vinden in de databank voor honden. Zo kunnen het baasje en de trouwe viervoeter herenigd worden door de vinder. Door de chip heeft het hondje een eigen dierenpaspoort en kan het zo meereizen naar het buitenland. Door de registratie van de chip kan je aflezen welke vaccinaties de hond al heeft ontvangen. En wil je als baasje een hondenverzekering afsluiten voor de hond? Dan is het ook noodzakelijk dat de chip hond registreren is gebeurd in de databank.

 

https://www.petlook.nl/hond-registreren/