Goede doelen wereld
Image default
Dieren

Wanneer kan ik een ongediertebestrijder inschakelen?

Wanneer er iets stuk gaat in huis, weet je dat je een klusjesman moet inschakelen. Dit is helaas wat lastiger in te schatten bij ongedierte. Als je niet veel kennis en ervaring hebt met ongedierte, kan het lastig zijn om in te schatten wanneer je ongediertebestrijding moet inschakelen. Een verdelger kan prima al het ongedierte weghalen, maar is dat daadwerkelijk nodig? In deze blog gaan we je er meer over vertellen!

Het bestrijden van wespen

Wespen zie je, vooral in de zomer, veel langs vliegen. Toch hoeft er niet altijd meteen een verdelger worden ingeschakeld. Van een aantal wespen heb je tenslotte niet veel last. Wanneer je merkt dat je in plaats van een aantal wespen een heel wespennest in huis hebt, is het tijd om hulp in te schakelen. Dit kan tenslotte een gevaar voor je eigen gezondheid zijn.

Het bestrijden van muizen

Bij muizen is het eigenlijk hetzelfde als bij wespen. Wanneer je merkt dat je één muis of enkele muizen in huis hebt, kun je dit prima zelf oplossen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een muizenval of andere val ergens in je huis neer te zetten. Merk je dat het echt gaat om meerdere muizen? Dan is het wel verstandig om een verdelger in te schakelen. Een verdelger wordt dan ook meestal ingeschakeld voor het verwijderen van een echte muizenplaag.

Het bestrijden van mieren

In de meeste gevallen is het zo dat je mieren kunt bestrijden met een mierenlokdoosje. Ook het opruimen van etensresten kan daarbij aan bijdragen. Meestal wordt er bij mieren dat echt een verdelger ingeschakeld als het gaat om de niet standaard miersoort. Denk hierbij aan tropische mieren of glanzende houtmieren.

Wat nu als ongedierte terugkomt?

Merk jij dat ongedierte terug blijft komen, ook nadat je ongediertebestrijding hebt ingeschakeld? Dan kan dit aan een aantal dingen liggen. Zo kan het zijn dat de bestrijding niet goed genoeg is uitgevoerd, in dit geval is het verstandig om dit te melden bij de verdelger. Daarnaast kan het ook zijn dat er niet genoeg preventieve maatregelen zijn genomen. Heb je wel dat gat dicht gemaakt waar de muizen doorheen komen? Of zorg je er wel voor dat als je voedselresten worden opgeruimd? Een kleine aanpassing kan al veel gevolgen hebben.

https://betekenis-van.nl/betekenis-van-verdelger/